Kultura Još jedna nagrada za HSF

Hercegnovski strip festival dobitnik Velike zlatne medalje za kvalitet manifestacije

Hercegnovski strip festival (HSF) je nagrađen Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Nagrada koja je stigla od jedne od najznačajnijih turističkih manifestacija na prostoru Balkana, još jedna je potvrda izuzetnom kvalitetu i regionalnalnoj prepoznatljivosti HSF-a kao vrhunskog promotera stripa, Herceg Novog i Crne Gore.

„Činjenica da su institucije poput novosadskog Sajma turizma počele da prepoznaju naš festival kao manifestaciju koja doprinosi stvaranju kvalitetnog imidža Herceg Novog kao turističke destinacije i da jedan događaj posvećen subkulturi koju predstavlja deveta umjetnost nagrađuju za vrhunsku organizaciju, dovoljno govori da smo uspjeli u svojoj misji i pokažemo koliko je nezavisna kultura važna za razvoj ne samo kulture kao takve, već i cjelokupnu ponodu i napredak jedne sredine. Ova nagrada, kao i prije nagrada Karavađo dobijena od italijanske ambasade će svakako biti dodatni podsticaj da nastavimo misiju započetu prije 13 godina“, poručili su organizatori Hercegnovskog strip festivala, koji na krilima nove nagrade i nedavnog izuzetno uspješnog i po ocijenama gostiju i posjetilaca još jednog vrhunski organizovanog izdanja festivala nastavljaju misiju umrežavanja sa regionalnim manifestacijama posvećenim devetoj umjetnosti.

U tom kontekstu HSF u subotu i nedjelju ima dva zvanična nastupa na festivalima stripa u Banja Luci i Mostaru. Na drugom izdanju Međunarodnog salona stripa u Banja Luci, HSF će se predstaviti u subotu 5. oktobra na promotivnoj tribini koju moderira poznati regionalni strip znalac Zoran Pejić. Istog dana predstavnici HSF-a će u okviru četvrtog izdanja bratskog festivala MoStrip, voditi tribinu o legendarnom strip junaku Dilanu Dogu (Dylan Dog) sa autorima tog stripa Markom Mastracom (Marco Mastrazzo) i Đankarlom Marzanom (Giancarlo Marzano).

Takođe na mostarskoj smotri stripa, ali u nedjelju 6. oktobra, predstavnici HSF-a učestvuju i na tribini na kojoj se predstavljaju sjajni autori italijanske devete umjetnosti Roberto Dizo (Roberto Diso), Alesandro Boći (Alessandro Bocci), Đuzepe Kandita (Giusepe Candita) i Đani Sedioli (Gianni Sedioli).

Send this to a friend