Kultura Gradsko pozorište Podgorica ujedinilo region

Izuzetan uspjeh PIR festivala: Preko 40 000 gledalaca

Prvi regionalni internet festival teatra za djecu – PIR festival u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica je završen predstavom “Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Publika širom regiona ali i svijeta, od 8. do 16. aprila imala je priliku da na Jutjub kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Sve predstave su imale jednak period trajanja na Jutjubu, pa su gledaoci tokom 14 dana mogli da pogledaju i glasaju za komad koji im se najviše dopao.

Interesovaje i značaj PIR festivala, u vremenu pandemije koronavirusa, ogleda se u broju gledalaca koji u trenutku završetka posledenje predstave iznosi preko 40.000.

Predstava ,,Lepotica i zver” u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad pobjednik je Prvog internet regionalnog festivala za djecu sa 684 lajkova publike i 8.753 pregleda.

Drugo mjesto: Predstava ,,Čarobnjak iz Oza” u režiji Jagoša Markovića, Gradskog pozorišta Podgorica 9.477 pregleda i 271 lajk.

Treće mjesto: Predstava ,,Mala sirena” u režiji Milana Karadžića , pozorišta Boško Buha iz Beograda 7339 pregleda i 238 lajkova.

Učesnici Prvog internet regionalnog festivala za djecu – PIR FESTIVALA bili su i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom ,,Avanture maloga Juju” u režiji Renate Carola Gatica, Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom ,,Kekec” u režiji Safeta Hadžimehanovića, Dječje pozorište Subotica sa predstavom ,,Par cipela” u režiji Todora Valova, Malo pozorište Duško Radović iz Beograda sa predstavom ,,Strašne priče braće Grim” u režiji Mik Gordona, Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda sa predstavom ,,Knjiga o džungli” u režiji Marka Jovičića i Kotorski festival pozorišta za djecu sa predstavom ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” u režiji Petra Pejakovića.

Send this to a friend