Kultura

Kapičić, Garko i Bazzeli u Savjetu za filmsku djelatnost Crne Gore

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović formirao je Savjet za filmsku djelatnost, kao stručno savjetodavno tijelo koje će razmatrati pitanja iz oblasti filmske djelatnosti, stručnog i naučnog unaprijeđenja i razvoja crnogorske kinematografije, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Članovi Savjeta su: Stefan Kapičić, Gabriel Garko i Bojan Bazzeli, uspješni i ostvareni glumci i reditelji, koji su u svojim međunarodnim karijerama ostvarili značajnu saradnju sa uticajnim akterima iz domena kinematografije”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva kulture su pojasnili da će članovi novoobrazovanog Savjeta svojim zalaganjem i radom doprinijeti jačanju crnogorske kinematografije i dodatno osnažiti pozicioniranje Crne Gore kao filmske destinacije.

“Savjet za filmsku djelatnost će imati zadatak da daje stručna mišljenja u procesu izrade dokumenata iz oblasti kinematografije, pokreće i razmatra prijedloge i inicijative koji se odnose na unaprijeđenje filmske djelatnosti (posebno u kontekstu izrade strategija i propisa), kao i da predlaže aktivnosti koje za cilj imaju saradnju sa naučnim ustanovama i institucijama koje se bave filmskom djelatnošću u zemlji i inostranstvu”, piše u sopštenju.

Iz Ministarstva kulture su dodali da će na ovaj način Crna Gora biti promovisana kao atraktivna filmska destinacija.

“Takođe, Savjet će i afirmisati politike Vlade Crne Gore u oblasti kinematografije, ali i promovisati Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju na međunarodnom planu”, zaključili su u saopštenju.

Iz Ministarstva kulture su podsjetili na ostvarenja ovih velikih umjetnika i zbog čega su baš oni članovi Savjeta.

Stefan Kapičić (1978) je glumio u velikom broju predstava, serija i filmova (“Podijum”, “Kordon”, “Skoro sasvim običana priča”,”O štetnosti duvana”,”Slobodan pad”, “Ulični hodač”, “Obični ljudi”, “Čarlston za Ognjenku”, “Vratiće se rode”, “Jedinica”, “Larin izbor”, “Veliko čudo”, “Bićemo prvaci svijeta”, itd), a holivudsku premijeru je imao u filmu “The Brothers Bloom” što je bio i početak njegove inostrane karijere. Živi i radi u Los Anđelesu, a njegovo najpoznatije holivudsko ostvarenje je film “Deadpool”.

Gabriel Garko (1972) je italijanski glumac, koji je karijeru započeo 1990. godine. Ostvario se u velikom broju filmskih i televizijskih uloga (“Kalas legenda”, “Čast i poštovanje”, “Paparaci”, “Prelijepa ženo”,”Njen tajni život”, “Crni anđeo”, itd). Međunarodno priznanje Flaiano dobio je 2016. godine. Živi i radi u Italiji.

Bojan Bazzeli (1957)  je crnogorski reditelj, rođen u Herceg Novom, a studirao u Pragu. Pored velikog broja ostvarenja (“Prsten”, “Gospodin i Gospođa Smit”, “Kralj Njujorka”, itd), dobitnik je brojnih priznanja (1990. godine  “Independent Spirit Awards”, 1996. i 1998. godine “American Independent Commercial Producers (AICP)”, 1998. godine “Gold Clio” za najbolju kinematografiju, a njegov film “Kalifornija” dobio je nagradu za najbolju kinematografiju na filmskom festivalu u Montrealu). Živi u Los Anđelesu, gdje sarađuje sa eminentnim stvaraocima iz domena kinematografije. Član je prestižnih organizacija “Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)” i “American Society of Cinematographers (ASC)”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Ali ne može čovjek da pročita ni jednu lijepu vijest da je DF botovi ne ukaljaju svojim postojanjem. Ovaj narod zaslužuje da živi samo u uslovima u kojima se živjelo od 1941 do 1945. Vama ne treba ovakav luksuz,vama treba Hitler,stoko pokvarena. Nego da se ne bavimo previše sendvičarima,posebno mi je drago što je tu naš Stefan Kapičić,unuk velikog junaka… Više »

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Kapicic je pre pre prelijep

Crnogorka🔥
Gost
Crnogorka🔥

Bože mi pomozi??!!

A....
Gost
A....

Erl Klark, Koti Klark, Noris Kol… Što ćemo sa njima? Oni su bili takođe pojačanja za jednokratnu upotrebu, i to za debele pare. Oće li i ovo biti kao MACOC i Marina Abramović? Koliko koštaju ovi stručnjaci za filmsku umjetnost? Koliko je meni poznato, relativno mladi glumci i reditelji mogu biti dobri u svom poslu, ali ne moraju niti jesu,… Više »

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Fortebraci 🙂

Crmnicanin
Gost
Crmnicanin

Bravo !

Obozavateljka
Gost
Obozavateljka

Mozete li obavjestit javnost kad Gabrijel Garko dolazi u Crnu Goru!

Gabriel Garko
Gost
Gabriel Garko

Tu sam.Samo da raski$elim noge i prebacim dva džaka cimeta i izlazim u čaršiju.

Garfild
Gost
Garfild

Ova prva dvojica su ostvareniji manekeni nego glumci!

Vvv
Gost
Vvv

Poklonite mi Garbiela Garka za rođendan😀

Franko
Gost
Franko

I za njjih će poreski obveznici morati da odvajaju od svojih usta. E svašta od ove države!

Jež
Gost
Jež

Eto, moraće…..što da se radi.Znam krivo ti je, posebno zbog Stefana….trpi.

Send this to a friend