Kultura

Konkurs festivala Male morske pjesme i priče

NVO Dramski studio Budva i JU Narodna biblioteka Budva, u okviru sedmog po redu festivala književnosti za djecu “MALE MORSKE PJESME I PRIČE” koji će se održati od 30. marta do 2. aprila 2020. godine, raspisuju konkurs na temu “MOJA NAUČNOFANTASTIČNA PJESMA/PRIČA” za učenike osnovnih škola od IV do IX razreda. Konkurs je otvoren do 15. marta. Pobjednike konkursa očekuje učešće na Festivalu kao i vrijedne nagrade.

Festival je od Minstarstva prosvjete dobio saglasnost i podršku za njegovu realizaciju i od Zavoda za školsvo stručno mišljenje i preporuku kao doprinos otvorenog dijela kurikuluma u predmetnom programu crnogorsko-srpski, bosanski, crnogorski jezik i književnost.

Potpisane pjesme i priče, uz navedeni razred,naziv škole , grad, ime i prezime mentora, adresu i telefon škole, slati na e-adresu [email protected] , a više informacija može se dobiti putem telefona +38269560221.

Cilj festivala je afirmacija književnog stvaralaštva kod djece, razvijanje ljubavi prema knjizi i pisanju i edukativnog je karaktera. Gosti festival su renomirani pisci i umjetnici iz zemlje i regiona.

Send this to a friend