Kultura Pečat KotorArt Don Brankovih dana jeste vrhunska umjetnička muzika

Kotor kao centar umjetničke muzike u regionu

Večerašnji koncert nestvarno dobrih umjetnika, Juđe Vang (klavir) i Andreasa Otenzamera (klarinet) u okviru XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike je rasprodat.

Zbog ogromnog interesovanja publike, Festival organizuje uživo prenos (live broadcasting) na Pjaci od Kina kako bi svi mogli uživati u ovom spektaklu. Koncert pod nazivom Magija plavog sata nas očekuje večeras, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h.

“Kotor je ove sedmice bio i jeste centar umjetničke muzike regiona. Pečat KotorArt Don Brankovih dana jeste vrhunska umjetnička muzika i ove godine smo imali nekoliko koncerata za pamćenje. Roman & Friends svake godine iznova oduševi ljubitelje kamernog muziciranja, dok je Narek Hahnazarjan kao solista pokupio sve pohvale i odušeljenje publike. O Juđi Vang ne moramo puno pričati, njena energičnost, virtuoznost i genijalnost premašuju okvire bilo kakvog opisa. Nakon koncerta u Luštici Bay, vjerujemo da će večeras napraviti pravi spektakl u koncertnoj dvorani Crkve Sv. Duha u Kotoru”, saopštili su iz PR službe Festivala.

KotorArt Don Brankovi dani muzike približavaju se svojoj završnici za koju su u posljednjoj sedmici grupisali nevjerovatna imena klasične muzike iz svijeta. Simbolično, završavaju se u nedjelju, 11. avgusta na Pjaci od džeza, svojevrsnom kodom Festivala. Početak ove godine bio je u znaku džeza, koncertom Lene Kovačević i Big Benda RTS-a pod nazivom Predtakt, dok završavaju sa triom Đorđa Obradovića, džez pjevača porijeklom iz Boke.

Tags
Send this to a friend