Kultura Distanca, ali svjetlo i dalje gori na pozornici

Kraljevsko pozorište nastavlja rad u skladu sa preporukama Ministarstva kulture

Pozorište je u teškim vremenima uvijek bilo uz svoj narod, upravo u tim trenucima pružalo ono što najbolje umije- emocije i empatiju, mjesto za susret sa drugim ljudskim bićem. Baš sarajevski ratni teatar u kome je zbog mjera prevencije prekinut rad na koprodukciji sa Zetskim domom -„Faust-studije“, nastalo je tokom opsade grada. Sada tako nešto, prvi put nije moguće, za bilo koje pozorište.

“Kraljevsko pozorište Zetski dom biće uz publiku i svoju zemlju na jedini mogući način u ovom trenutku borbe protiv korona virusa, a nju možemo dobiti jedino izolacijom i solidarnošću. U narednim danima pratićemo aktivnosti resornog Ministarstva te shodno tome preuzimati nephodne korake ka uspostavljanju ambijenta za distribuciju programa Zetskog doma u periodu pred nama.

Takođe, kroz intenzivnu saradnju sa Ministarstvom kulture, radiće se na realizaciji i drugih projekata, važnih za djelovanje kulturnih institucija i djelatnika.

U narednom periodu Kraljevsko pozorište Zetski dom održavaće kontakt sa publikom putem društvenih mreža, sa nizom kreativnih aktivnosti koje će biti realizovane, poštujući sve preporuke nadležnih organa.

Jedno svjetlo ostavićemo da treperi na sceni, kako kaže pozorišna legenda, koja je ponegdje i tradicija. Naime, u teatru, kada god je ono prazno, ostavimo jedan reflektor, obično na sred scene. To znači da, iako je sada ovako, vratiće nam se glumci, reditelji, koreografi, kostimografi, dramaturzi, scenografi, tehničko osoblje, studenti, publika. Do tada, na distanci- kako mora biti, ostajući u kućama, razgovaramo i dalje, ali svjetlo gori, znajte”, poručuju iz pozorišta.

Send this to a friend