Kultura Nastavljeni su radovi na adaptaciji Kuće nobelovca Iva Andrića

Kuća Iva Andrića će narednog ljeta biti u funkciji, na ponos gradu i čuvenom književniku

Nastavljeni su radovi na adaptaciji Kuće nobelovca Iva Andrića i objekat će do početka ljeta biti u potpunosti uređen i funkcionalan, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

Kao je pojasnio, nastavilo se sa izvođenjem grubih građevinskih radova, do kraja februara će biti završeni svi radovi u unutrašnjosti kuće, a do kraja marta i radovi u dvorištu.

“Nadamo se da ćemo do kraja aprila imati kompletno završen cijeli projekat, gdje ćemo parelno sa građevinskim radovima naručivati i sve sadnice, kojih ima preko 50, a koje su svojevremeno bile posađene u vrtu. Vratićemo botaničku baštu u prvobitno stanje, kakvo je nekada bilo kada je Ivo Andrić napravio kuću”, kazao je Lučić.

On je naglasio da će kuća biti uređena i spremna za funkcionisanje do početka ljetnje sezone, pa će se paralelno sa svim poslovima na adaptaciji objekta, početi sa planiranjem kulturnih dešavanja.

“Kuća će ponovo zasvijetliti u punom sjaju i biti respektabilan objekat na ponos gradu i čuvenom piscu”, kazao je Lučić.

On je istakao da će za desetak dana početi i radovi na popločavanju cijelog dvorišta kamenom, nakon čega će uslijediti i završetak radova na ogradi. U kući će biti uređeni toaleti i ofarbana stolarija, postavljen novi parket, a uskoro će početi i nabavka enterijera.

Lučić ističe da će projekat adaptacije Kuće Iva Andrića biti „pun pogodak“, a dom nobelovca će postati kulturni centar koji će okupljati slikare, muzičare, književnike, goste grada i sve Novljane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Ja lani bio u kuci Ive Andrica u Travniku ima kafana u basti i prodaju neke suvenire.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Đe mu se kuća nalazi ne bi me čudilo da i Hadkeu podignu jednu.

Send this to a friend