Kultura

Marina Abramović: Uspomena na oca Crnogorca je slika s guslama

Fotograf Goranka Matić, u intervjuu za Nedeljnik, kazala je da se sedamdesetih godina družila sa svjetski poznatom umjetnicom performansa Marinom Abramović. Matićeva je otkrila da je Marina tih godina često dolazila u Beograd, te da su mnogo puta sarađivale.

“Viđala sam Marinu i na početku, a i kad je postala velika Marina Abramović. Dok je bila u Beogradu, viđale smo se na nekim sjedeljkama. I SKC-u i oko SKC-a”, kazala je Matićeva.

“Marina je uporna žena koja je znala šta hoće. Dolazila je u Beograd i kada je upoznala Ulaja. Sjećam se kad sam u Kinoteci imala štand za prodaju, pa su ona i Ulaj dolazili da to vide. Marina je jednom godišnje dolazila tokom sedamdesetih u Beograd. I tada smo se viđale. Sjećam se kada je došla posle performansa sa Ulajem na Kineskom zidu. Tada sam je slikala u Beogradu i napravila sam baš dobre fotografije. Dolazila je u Beograd i radi snimanja spotova, pa je jednom prilikom donirala sredstva Muzeju “Nikola Tesla”, rekla je ona i dodala:

“Sjećam se jednog njenog dolaska kada mi je rekla da želi da ima uspomenu na sebe i oca. Slikala sam ih. Njen otac je Crnogorac, pa je za fotografisanje izvadio gusle dok ga je ona pitala nešto. Slikala sam je i sa majkom dok šetaju u parku Manjež”, ispričala je Matićeva.

Marina s ocem
Foto: Goranka Matić
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Satanistkinja prvoga reda. Spirit cooking pogledajte. Jedna od njenih bolesnih fantazija.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jadan njen otac. Dobro sto je Covjek na vrijeme umro, da ne vidi sta mu ova tesko poremecena i bezmoralna osoba ( nekada cerka ) radi.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

O marini redovno u inostranstvo pišu mnogo poznata žena.

Bexon
Gost
Bexon

Marina Satono !

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svi sto udaraju minuse neka vide i neka se edukuju o kakvom monstrumu je rijec. Dali mislite da je stekla slavu za to sto radi (:ako se to moze umjetnoscu nazvat a ne cisti satanizam, pedofilija i nekrofilija) ili zato sto pravi satanisticke orgije pod izgovorom umjetnosti. A isti taj pedofilsko-satanisticki lobi promovise tu retardiranu osobu. Ovo je za zatvor… Više »

anonymous
Gost
anonymous

Muci, budalo!

Puz demon
Gost
Puz demon

Marina je poreklom iz Boke.Bilo vam drago ili ne.ö

Marko
Gost
Marko

Kuku nama, ko se sve ponosi sto je Crnogorac! Fuj za ovu zenu😠😠😠😠

Bokelj
Gost
Bokelj

Njen otac je Srbin iz Crne Gore.

Pedja
Gost
Pedja

Tugo Bokeljska

Biohazard
Gost
Biohazard

Nije ovo bokelj no hercegovac

hnmne
Gost
hnmne

E pa jada…Oce Srbi posto poto izlaz na more.SPC sa svojim popovima i ulizicama iz dana u dan nas bombarduju ovakvim “Bokeljima”iz raznih djelova Bosne i Srbije.Bokelja autohtonih ima vrlo malo i naravno oni su lojalni drzavi Crnoj Gori a ove druge olosi koliko oces…

Send this to a friend