Kultura

Marko Nikolić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Foto: Nemanja Nikolić

U kapeli na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana sahranjen je velikan Marko Nikolić, koji je preminuo 2. januara 2019. godine u 73. godini života. Opelo je održano u 14 sati, sahrana u 14.30 sati, a njoj je prethodila komemoracija u Narodnom pozorištu.

Duga, tužna kolona uputila se ka vječnoj kući barda glumišta Marka Nikolića. Uz kovčeg su koračali Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Mima Karadžić, Nebojša Ilić.

Ivana Vujić održala je dirljivi govor Marku Nikoliću.

“Ovdje su svi glumci, dekorateri, šminkeri, vaša čestita porodica i djeca. Svi smo ovdje. O kakav srećan dan. Po našim običajima ovo je drugi najvažniji dan u našim životima. Prvi kad se rađamo, a drugi kad ćemo vaskrsunti. Hvala što ste nam dali svojim ulogama, ostavili srce i dušu”, rekla je rediteljka u svom govoru.

Da upute posljednje zbogom velikom glumcu došli su Goran Sultanović, Ivica Dačić, Radoš Bajić, Dragan Petrović Pele, Tanasije Uzunović, Mima Karadžić, Relja Popović.

Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Send this to a friend