Kultura

Milena Dravić sahranjena pored svog voljenog Gage

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta, Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored supruga Dragana Gage Nikolića.

Na vječni počinak ispaćena je uz crkvena zvona i uz pjesmu o Mileni Dušana Makavejeva, koju je pročitao Voja Brajović.

“Vole je reditelji, producenti, patrijarsi, a naročito po kišnom vremenu milicajci, moleri, finansijeri… Njena igra zalijepi se za svakoga… prenose se vijesti da je četa vojnika pala u nesvijest kada ju je vidjela.. .takva je situacija…a sad je nema… velika je to nezgodacija…Milena se zove to jedinstveno čudo”.

Foto: Marina Lopičić

“Stvoreni smo za ljubav, smrt nije konačna. Ljubav je osnovni dar. Pred nama je žena koja je od Boga bila nadarena mnogim telantima. Najveći dar je imala, a to je ljubav. Nosila je dar ljubavi i po tome je ikona božja. Sve što je imala sve darove pretvorili su se u darivanje. Svi darovi i talenti završavali su se u ljubavi koju je ona pružala svima. Ali najviše ipak prema svome Draganu. Njihova ljubav išla je ka ljubavi Hristovoj, ljubavi sa velikim Lj. Ona je sada u naručju najvećeg, ali i sa svojim dragim ljudima koji su bili smisao njenog postojanja”, rekao je mitropolit Porfirije.

Kraj Mileninog kovčega, pored Mileninog brata i porodice bili su mladi glumci Petar Benčina, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević…

Komemoracija povodom smrti srpske dive održana je na sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru.

Minutom ćutanja i govorom akademika Dušana Kovačevića započeta je komemoracija. U ispunjenoj sali Zvezdara tetatra porodica, prijatelji, kolege i poštovaoci oprastili su se od cijenjene umjetnice.

Među prisutnima su bili i Rade Šerbedžija, Dragan Mićanović, Petar Božović, Dragan Bjelogrlić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, kuma Seka sablić, Anica Dobra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Predivni, Plemeniti, Pametni a tako Skromni i Rijetki u svojoj Veličini i Ljubavi💖

marius
Gost
marius

Pocivaj u miru pored svog Gage . Bili ste , i uvijek ce te bit legende !

ANA
Gost
ANA

Najvoljeniji glumacki par! 😢⚘🌷

Send this to a friend