Kultura

Miranović i Dedović u Zetskom domu, Šćepanović u Muzičkom centru

Vesna Miranović

Vlada Crne Gore je na danas održanoj sjednici donijela odluku da se za novu direktorku Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” izabre Vesna Miranović, dok je na poziciju umjetničke direktorke reizabrana Lidija Dedović. Sa druge strane, nova umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore biće Mirka Šćepanović.

“Vesna Miranović je do sada obavljala dužnost direktorke Studentskog doma na Cetinju, a prije toga bila je i sekretarka u Prijestonici Cetinje. Svojevremeno je bila u rukovodstvu Kulturno umjetničkog društva “Njegoš” Cetinje, te u odboru Srednje likovne škole “Petar Lubarda”. Uz brojna priznanja tokom dosadašnje karijere, Miranović je i dobitnica Nagrade “Trinaesti novembar””, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Lidija Dedović

Lidija Dedović je i u proteklom periodu obavljala dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”. Prije toga, radila je u Crnogorskom narodnom pozorištu, a tokom umjetničke karijere režirala je niz pozorišnih komada, kako u CNP, tako i u “Zetskom domu”. Među njenim priznanjima, izdvaja se godišnja nagrada za režiju, koju dodjeljuje Crnogorsko narodno pozorište.

Mirka Šćepanović jedan je od osnivača ansambla “Neuverband”, živi u Bazelu, gdje je završila master i doktorat u klasi Rajnera Šmita, te master za savremenu muziku.

Mirka Šćepanović

Gostujući je umjetnik u kamernim orkestrima iz Štutgarta i Lugana, a članica je kamernih ansambala “Camerata Variabile” i “Phoenix”. Uz to, Šćepanović je i koncertmajstor orkestra “Sinfonietta Basel”. Govori šest jezika i do sada je nastupala na brojnim renomiranim festivalima klasične muzike.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Ha ha ha Vesna Miranović.

cetinje 086
Gost
cetinje 086

Mirankovicka je dzoker ministra kulture i njegovog sekretara (Sasa bogdanovic, Drazen Blazic) imajuci u vidu da krece milijonska rekonstrukcija Zetskog doma. Inace Miranovicka stice uslov za starosnu penziju za nepunu godinu

tradicija
Gost
tradicija

ZASTIĐE!Oprostite gospođe,to nema veze s vama

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

i onda se cudimo sto propadamo. Ne znam ove dvije ali Miranovicku znam pa nevjerovatno. Samo pogledajte sto cine od drzave i to su kao patriote. Samo se raspitajte ko si direktori i sto cine (pune dzepove svoje, svojih porodica, namjestaju poslove a ustanova dje rade ih ne zanima) primjer Njegos biblioteka kao i nacionalna biblioteka, muzeji i ostale ustanove

Ime
Gost
Ime

Gledajuci biografiju Mirke Scepanovic samo se pitam sta ce ona odje za hiljadu i nesto eura pored takvih referenci izgradjenih po Evropi?

Krsto
Gost
Krsto

Apsurd je da nam ne odgovaraju ni oni bez referenci sa lažnim diplomama i doktoratima kao ni ovi – prekvalifikovani. Nije ona tu zbog toga jer joj se isplati ili ne. Umjetnica je i ima druge poslovne ambicije. Treba mnogo volje i zdrave vizije da se stanje u kulturi promijeni. Reference ne znače ništa bez toga. Konačno jedno pitanje –… Više »

ESV
Gost
ESV

Ovo su više nego idealni izbori ! Sve spomenute gospođe crnogorska javnost jaaako dugo poznaje kao i njihov umjetnički tj. poslovni doprinos našem društvu. Sve njih preporučuje izuzetnost, uspješnost i pregolemo iskustvo u poslu kojim će se baviti. Kao i plan i program koji (ni)su napisale i na osnovu kojih (ni)su izabrane. Sa njima na čelu, naše institucije imaju toliko… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

A kad ce Miranovic u penziju da dodje neki mladi covjek iz Dps

.....
Gost
.....

Slazem se,. Zaboravio si samo iz “postenoga” dps

Marko
Gost
Marko

Mora zube da uradi, od penzije se ne moze😂😂😂

Send this to a friend