Kultura

Mlada sopranistkinja Tamara Rađenović oduševila publiku u Kotoru

Ni ogromna kiša i poplavljene ulice prelijepog Kotora nijesu spriječile publiku da do poslednjeg mjesta ispune koncertnu salu Crkve Svetog Duha.

Novogodišnji koncert koji je Kotoru poklonila mlada sopranistkinja Tamara Rađenović sa svojim gostima baritonom Jacobom Bettinellijem i pijanistom Simom Šiševićem će ostati za pamćenje crnogorskoj publici.

Pažljivo odabrane romantične kompozicije su dotakle srce publike koja je bila potpuno impresionirana, te umjetnike nagradila dvominutnim aplauzom..

Koncert je otovrila direktorica Kulturnog centra “Nikola Đurković’ Marija Bernard koja je veoma emotivnim govorom najavila kako je vrijeme darivanja i da je srećna što je iz Londona uspjela da dovede mlade umjetnike koji su dali sve svoje emocije i energiju da publika uživa.

“Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja ljubavi, pa je tako naša mlada, a već veoma uspješna umjetnica Tamara Rađenović, sa svojim kolegama Jacobom Bettinellijem i Simom Šiševićem, odlučila da Kotoru pokloni ovaj, sigurna sam, nezaboravan koncert.”

Mlada dvadestdvogodišnja lijepa Tamara je koncert počela sa Šubertovom “Ave Maria” koja je zvučala veličanstveno i uzvišeno u svečano okićenoj sali sa divnom akustikom.

Iako veoma mlada uspjela je da pred svojom crnogorskom publikom emotivnim i preciznim izvođenjem otpjeva veoma zahtjevne arije kao što su “O mio babbino Caro” , Rusalkinu ariju Il bacio gdje se vidi njen ogroman potencijal lirskog soprana. Lijepo je bilo slušati i gledati sklad emocija, divnog pjevanja, gracioznosti i elegancije buduće crnogorske operske dive.

Očigledno je da će njena svjetska karijera biti blistava i da Crna Gora treba da bude ponosna što će imati ovakvog ambasodara kulture u svijetu.

Ni nastup baritona Jacoba Bettinelija nije publiku ostavio ravnodušnom. Šarmantan umjetnik iz Hong Konga koji živi i radi u Londonu se publici obratio na našem jeziku i u startu je izazvao simpatije publike. Izveo je kompozicije Bizea, Maskanjija i Lista, a Bizeov Toreador je razgalio publiku veoma ubjedljivom glumom i divnim muziciranjem i potpuno je prenio energiju toreadora iz opere Karmen.

Mladi pijanista iz Crne Gore, Simo Šišević, je osim što je pratio operske umjetnike imao i svoj poseban nastup. Izveo je kompozicju Muzički momenat od Rahmanjinova. Prosto je bilo nevjerovatno šta je ovaj mladi virtuoz uradio na klaviru za tih 3 minuta. Publika, koja je bila na visini zadatka, je bila više nego prijatno iznenađena i pozdravila ga je gromoglasnim aplauzom.

Atmosfera je bila dostojna svjetskih koncerata. Prekrasan ambijent, gromoglasni dugi aplauzi, razdragana lica i na kraju stojeće ovacije kojim su izvođače pozvali na bis su doprinijeli da ovaj prelijepi dan pokaže da se i kod nas uz veliku ljubav i volju može napraviti nešto veličanstveno i za pamćenje.

Iskreno se nadamo da će ovakvi koncerti postati tradicija i da će naša publika kao i publika u svijetu moći da uživa u kvalitetnoj muzici.

Ma.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Olivera T.
Gost
Olivera T.

Jako sam ponosna! Bravo, draga Tamara.

Marijana
Gost
Marijana

DIVNO!!! BRAVOO!!!:)

Send this to a friend