Kultura od 29. septembra do 3. oktobra

Muzički centar će svoju izdavačku djelatnost predstaviti na 6. Međunarodnom Sajmu knjiga

Kao i tokom prethodnih godina, Muzički centar Crne Gore će i ove godine svoju izdavačku djelatnost predstaviti na 6. Međunarodnom Sajmu knjiga u Podgorici, koji će se održati od 29. septembra do 3. oktobra u „Bemax areni“.

Na sajmu će biti izloženo osamnaest knjiga, među kojima su značajni doprinosi razvoju etnomuzikološke i muzikološke misli u Crnoj Gori. Pored ranijih izdanja, dostupna je i knjiga Narodne pjesme Crne Gore, jednog od najznačajnijih melografa i etnomuzikologa na prostoru bivše Jugoslavije, prof. Miodraga Vasiljevića, koja je promovisana i realizovana ove godine u saradnji sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti.

Osim knjiga na štandu se mogu pronaći i kompakt diskovi, istaknutih umjetnika u formi solističkih, vokalnih i instrumentalnih ansambala, sa posebnim naglaskom na trostruki cd Crnogorskog simfonijskog orkestra iz 2017. godine, kojim je zaokružena prva decenija rada nacionalnog ansambla.

Ovogodišnje predstavljanje institucije na Sajmu knjiga, organizovao je Edukativni centar Muzičkog centra Crne Gore, čijim će djelovanjem biti unaprijeđeni i obogaćeni različiti vidovi edukativnih muzičkih programa u našoj zemlji.

Send this to a friend