Kultura

Nagrađene Nevena Keković i Sofija Glomazić

Druga nagrada na konkursu Matice crnogorska za esej na temu „Kakvo nam je obrazovanje“ pripala je magistrici ekonomije Neveni Keković, a treća politikološkinji Sofiji Glomazić. Prva nagrada ovog puta nije dodijeljena.

Tako je jednoglasno odlučio žiri u sastavu prof. dr Vesna Kilibarda (predsjednik), Marko Špadijer i Dragan Radulović. Žiri je izrazio zadovoljstvo većim brojem prijavljenih radova, kao i njihovim kvalitetom. Kako se navodi u obrazloženju, radove su valorizovani na osnovu njihove teorijske ambicije, kategorijalne jasnoće, kritičke samosvijesti, analitičke preciznosti, argumentacijske konzistentnosti i stilske uvjerljivosti.

Nagrađeni radovi će, kao i prethodnih godina, biti objavljeni u časopisu “Matica”. Kako se navodi u saopštenju iz Matice crnogorske, namjera je da i sljedeće godine raspišu konkurs za esej na neku od gorućih tema crnogorske stvarnosti, jer smatraju da kao društvo moramo biti više nego zainteresovani da saznamo o čemu, i na koji način, razmišljaju mladi, obrazovani ljudi u Crnoj Gori.

Send this to a friend