Kultura

Nakon Čilikova i Malbaša napustio Državnu komisiju

Narodni muzej Cetinje

Nakon ostavke predsjednika Državne komisije za nadzor revizije u Narodnom muzeju, Aleksandra Čilikova, ostavku na članstvo u radu tog tijela 19. decembra podnio je i arheolog Predrag Malbaša. Kako saznaje Pobjeda, Malbaša se u međuvremenu prijavio na konkurs za pomoćnika direktora Narodnog muzeja.

“Moja ostavka nema veze sa radom komisije, niti bilo kakvim neslaganjem”, kazao je Malbaša za Pobjedu.

Više nezvaničnih izvora Pobjede kazalo je da su ostavke podnijeli i Anđe Kapičić i Nada Jabučanin. Međutim, Kapičić je za Pobjedu izjavila da o tome razmišlja, ali da ostavku još nije podnijela, jer želi da se “sazna istina i da se jedanput stavi tačka na stanje u Narodnom muzeju.

Nada Ja bučanin nije željela da za Pobjedu potvrdi ili demantuje glasine da je podnijela ostavku na članstvo u Državnoj komisiji.

“Ne želim ništa da komentarišem, saznaćete sve u četvrtak nakon sjednice Vlade”, kazala je Jabučanin.

Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati o drugom polugodišnjem izvještaju Državne komisije, o reviziji u Narodnom muzeju, koji je Ministarstvu kulture zvanično predat 10. decembra.

Odlazeći članovi Državne komisije, kako saznaje Pobjeda, Ministarstvu kulture predložili su da nova komisija bude formirana od međunarodnih vrhunskih stručnjaka iz Zagreba, Ljubljane ili Beograda. Oni bi bili, kako je istakao jedan od izvora Pobjede, neutralni i realni, a ujedno bi se i manje sumnjalo u njihove konačne izvještaje.

“Ministarstvo kulture pokazalo je zainteresovanost i pozitivan odnos prema ovoj inicijativi”, kazao je jedan od izvora Pobjede.

Izvor Pobjede blizak Državnoj komisiji kazao je da članovi tog Vladinog tijela nijesu dobili nikakav honorar za dosadašnji rad.

“Nijedan cent im nijesu dali, niti imaju bilo kakva rješenja o honorarima”, kazao je izvor Pobjede.

Dok javnost čeka konačne izvještaje revizi onih komisija i Državne komisije, iz Narodnog muzeja Crne Gore cure nove informacije o nestalim predmetima.

<<<Berkuljan ukazao i na nestanak srebrnog i zlatnog posuđa<<<

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djoko
Gost
Djoko

Ljudi, ne nervirajte se toliko. Sacekajte izvjestaj drz. komisije. Sigurno ce biti jasnije mnogo toga. I ja se nerviram kao gradjanin prijestonice. Vjerovatno se najmanje nerviraju muzealci.

Podgorica
Gost
Podgorica

Otvoriti tel.liniju evo pola komentatora zna dje su nestali predmeti,ko ih je uzeo i kad, što će komisije

Kulturolog
Gost
Kulturolog

Najbolje da se rasproda i to što je ostalo, da počinemo!

Sherlock
Gost
Sherlock

Sto? Muzealci im kazu ne damo vam podatke i nikome nista? Kakav su zaboga oni drzavni autoritet? Da su stvarno bili a ne farsa, znalo bi se ko je gazda. Ovako je sve bez veze

cetinje123
Gost
cetinje123

Nema kad Bogdanovic da se bavi kulturom od izazivanja novih izbora na Cetinju i pokusaja da makne Kascelana

Hahaha
Gost
Hahaha

Miševi napuštaju brod. Previše je rupa na njemu pa ne mogu da ih zakrpe “autoritetom”. Samo se pitam šta će ovaj Malbaša, koji je bio radnik muzeja, ako se to tako zove, pomoćnik ministra i moralna gromada? Oće mjesto direktora jer je uspio sa Komisijom? Hahahahaha. Ovoga više nema ni među Papuancima.

Ime
Gost
Ime

A oće čo’ek da ” sprovede u djelo” ono što je pisao u feljtona u Pobjedu.

Podgorica
Gost
Podgorica

Sto radi Bogdanovic… stari falsifikator dokumentacije….

Vale
Gost
Vale

Nek je vjecna. E viva.

Podsjećanje
Gost
Podsjećanje

Odmah nakon formiranja, komentarisao sam da je sastav Komisije takav da nagovještava samo razvodnjavanje. Nakon godinu dana, kada su se dobro “omrsili” i uradili “ništa”, podnose ostavku. I ne samo to, nego:”Odlazeći članovi Državne komisije, kako saznaje Pobjeda, Ministarstvu kulture predložili su da nova komisija bude formirana od međunarodnih vrhunskih stručnjaka iz Zagreba, Ljubljane ili Beograda. Oni bi bili, kako… Više »

Moma
Gost
Moma

Svaka cast clanovima komisije, bez pare i dinara radili su godinu dana i uradili vise nego svi crnogorski muzealci iz Muzeja i Ministarstva za zadnjih 10 godina. Neka im je prosto za svaki euro koji su dobili

Hahaha
Gost
Hahaha

Neka im je vječna slava i hvala! I uzdravlje, hahahahahah

@Moma
Gost
@Moma

“Svaka cast clanovima komisije, bez pare i dinara radili su godinu dana”, reče Moma. A onda Moma kaže – “Neka im je prosto za svaki euro koji su dobili”. Kako to može dragi(a) Momo. Nijesu oni radili ništa. Tu su postavljeni od strane Ministarstva kulture da ništa ne urade. Inače, Ministarstvu je bilo poznato da su troje od njih, kao… Više »

piko
Gost
piko

kasno je to sve…srecna nova …

Crnogorka 🌷
Gost
Crnogorka 🌷

Zar u CG nema poštenih stručnjaka koji će objektivno uraditi “reviziju sramote” o krađi blaga CG, umjesto da ga čuvamo i ponosno prezentujemo svijetu mi tragamo ko ga je i dje “utopio”??!!! Sitne duše nek se stide toga što učinješe…

Toni
Gost
Toni

Nema.

jopeks
Gost
jopeks

Moraju da shvate Bogdanovic i Blazic da im nijesu to neznaveni ljudi, da ne mogu sa njima kao sa onima po opstini

Podgorica
Gost
Podgorica

Navikli u Cetenje da mute i podmecu dokumeta pa sad misle da mogu i ovamo…

Podgorica
Gost
Podgorica

kakve veze ima Bogdanović sa nečim što je nestalo prija 50 godina

Torsades
Gost
Torsades

Po svemu sudeći ljudi od kredibiliteta ne žele da budu saučesnici u fingiranju izvještaja…Naravno da trebaju nezavisne komisije !

Send this to a friend