Kultura

Narodni muzej formirao radnu grupu za stručnu pomoć

Narodni muzej Crne Gore

Narodni muzej Crne Gore danas je formirao Radnu grupu čiji je zadatak davanje savjetodavne i stručne pomoći u obavljanju poslova muzejske djelatnosti, naročito u prikupljanju podataka za stručnu obradu muzejskog materijala i muzejske dokumentacije, uz analizu stručnih i svih relevantnih istorijskih izvora o porijeklu, kretanju i evidentiranju muzejskog materijala i muzejske dokumentacije za koje je izražena sumnja ili priloženi dokazi da nedostaju.

Ovo se posebno odnosi na blagovremeno i relevantno obavještavanje javnosti o poslovima na evidentiranju muzejskih predmeta i dokumentacije, i utvrđenim činjenicama.

Radna grupa po ovlašćenju direktora vrši neposredan uvid i u poslove revizionih komisija i svih organizacionih jedinica u JU Narodni muzej Crne Gore, koji u okviru svojih poslova imaju aktivnosti na obradi, izradi i korišćenju svih oblika muzejske, arhivske, bibliotečke i druge dokumentacione građe, od značaja za izvršavanje predmetnog zadatka.

Radna grupa će raditi u sastavu:

Predrag Malbaša – Predsjednik, dipl. arheolog-istraživač savjetnik

Nadežda Jabučanin – članica, etnolog-konzervator savjetnik

mr Magdalena Radunović – članica, konzervator savjetnik

Tanja Bogdanović – članica, dipl. pravnik

Natalija Jovanović – članica, dokumentarista

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sprdanje
Gost
Sprdanje

Ovaj stručnjak iz Like podnio ostavku u Komisiji i ekspresno imenovan za predsjednika nekakve radne grupe. Očigledno je da ga Anastazija priprema za pomoćnika. Kakv će to biti tandem.

Hahaha
Gost
Hahaha

Ovi nijesu citavi. Ko jos vjeruje da su oni neka pomoc. Ovu nataliju znam i ona je cerka bivseg sekretara muzeja kojeg su pocerali iz Kosute pa ga doveli u muzej. Mnogo sta se desavalo u njegovo vrijeme. Ovo je gore nego u vreme apostola PiP.

Montesprdnja
Gost
Montesprdnja

Blagajnica i vozač, dva najopasnija zanimanja u Crnoj Gori! Sve opustošiše!

Sprdomonte
Gost
Sprdomonte

Cenzura. Čim kažu “relevantno obavještavanje” onda se vazda naježim. Ovaj stručnjak iz Like je poznati ekspert, kad on kaže da je mlijeko crno onda jeste. Nema tu. Gori su od skakavaca.

Send this to a friend