Kultura

Nikola Vukčević raskinuo ekspertski ugovor sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta

Vukčević

Reditelj i profesor FDU sa Cetinja Nikola Vukčević raskinuo je ekspertski ugovor sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta i neće više učestvovati u radu ovog ministarstva sve dok ga Vlada zvanično ne imenuje za državnog sekretara u resoru kulture, piše Pobjeda.

Vukčević je u decembru sa Ministarstvom potpisao ekspertski ugovor, u iščekivanju dogovorenog imenovanja. Više izvora Pobjede potvrdilo je da je u susret imenovanju bilo potrebno izmijeniti Zakon o radu, koji u ovom trenutku profesorima Univerziteta ne omogućava mirovanje akademskog statusa na poziciji državnog sekretara.

Ova opcija je ostala samo kod ministara, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, predsjednika Crne Gore, poslanika, gradonačelnika Glavnog grada i Prijestonice, kao i predsjednika opština.

Dakle, imenovanje zahtijeva izmjenu Zakona i sjednicu Skupštine. Budući da izmjene nijesu ušle u skupštinsku proceduru krajem prošle godine, što je Vukčević i očekivao, izvori Pobjede tvrde da je to najprije moguće martu, a možda i kasnije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Vukčević je mišljenja da resor kulture ne može da izdrži do marta na postojeći način. Nikola Vukčević sinoć nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

On je 23. decembra na Facebooku objavio da je prihvatio poziv da bude državni sekretar za kulturu u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. Siguran je da će, kako je rekao, podržavati sve ono što je u dosadašnjoj institucionalnoj kulturi rađeno dobro.

Prvih dana na novoj dužnosti, Vukčević je, kao kandidat za državnog sekretara sa potpisanim ekspertskim ugovorom, obavio niz sastanaka sa direktorima ustanova kulture u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o prevazilaženju krize izazvane pandemijom korona virusa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pop
Gost
Pop

Hahahahaha zalepio se expert,jedva dočekao kako su ga navukli

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ne u vladu oca Gojka i oca Miška, kukala ti majka! Mislio sam da si pametan i pošten momak, Vukčeviću.

Hogar
Gost
Hogar

Zašto bi neko uopšte pristao,u bilo kojoj formi,da učestvuje u svetosavsko-četničkoj vlasti i time im omogućava prividan legitimitet?
A,da.Interes.Baš sam blesav.

Marika
Gost
Marika

Zato sto treba neko normalan da bude tamo, a za svakog normalnog srbina treba se borit, to je raritet.

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Nije tebi mjesto tamo Nikola.

Daka
Gost
Daka

Nidžo je kralj čekamo da završi film

Najvažnije
Gost
Najvažnije

Je li ugovor bio na ćirilici?

Vinogor
Gost
Vinogor

Očekivao da će se zakon promijenit za mjesec dana radi njega? 🤣 🤣 🤣 🤣 Smijurija

Skorpion
Gost
Skorpion

Bježi što prije od tih apostolskih aveti ako drzis do sebe Nikola zar ne vidiš sto čine svaki dan samo lažu i bave se prevarama !!!

Roza
Gost
Roza

Nikola je pametan i obrazovan čovjek. Vjerujem da je ušao u ovu priču sa najiskrenijim namjerama. Kad je shvatio s kim ima posla , pametno i bez sujete, odlučio da sačuva svoj i integritet i dostojanstvo svoje familije.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ostaje on na toj funkciji nije im bitna samo pravne formalnosti …toliko o njegovoj principijelnosti

Send this to a friend