Kultura

Nova knjiga dobila priznanje za afirmaciju pisaca u regionu

Na upravo završenom 31. Sajmu knjiga u Sarajevu, specijalna nagrada za afirmaciju pisaca u regionu, pripala je Izdavačkoj kući Nova knjiga.

“Povelja za afirmaciju pisaca iz regije i regionalnu sajamsku saradnju”, dodijeljena je juče Izdavačkoj kući Nova knjiga na svečanoj ceremoniji, posljednjeg dana 31. Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu.

Žiri za dodjelu sajamskih nagrada su sačinjavali: doc.dr.Demiragić Ajla, Fekete-Sullivan Marija, te prof. dr. Knežević Aleksandar.

Nova knjiga je prepoznata kao crnogorski, ali i regionalni izdavač, koji jednako brine o domaćim crnogorskim autorima, ali i autorima iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Konačno, prepoznata je po biblioteci Svjetska književnost, koja pored klasika prati savremenu svjetsku književnost u njenim najboljim trenucima.

Ovo laskavo priznanje Nova knjiga je dobila za ovogodišnju izdavačku produkciju između dva sajma koja već premašuju 200 naslova, što Novu knjigu svrstava u red velikih izdavača po svim mjerilima i kada je riječ o kvalitetu, ali i kvantitetu te produkcije.

Organizatori sarajevskog sajma knjga sa posebnom osjetljivošću brinu o saradnji sa izdavačima iz zemalja regiona i u tom smislu ovo priznanje ima posebnu važnost.

31. Međunarodni sarajevski sajam knjiga i 15. Bijenale knjige održan je od 17. do 22. Aprila u KJP centru Skenderija, pod motom “Daruj knjigu”.

Na sajmu je učestvovalo više od sto izdavača sa preko 25000 naslova, a Nova knjiga je, osim svojih izdanja, predstavila i više crnogorskih izdavača.

Send this to a friend