Kultura Dnevnik o ništavilu

Održana promocija književnog stvaralaštva Jovana Nikolaidisa

Četvrtog dana 5. internacionalnog sajma knjiga u Podgorici održana je promocija književnog stvaralaštva Jovana Nikolaidisa, sa primarnim fokusom na njegovu knjigu Dnevnik o ništavilu. Nikolaidis je o svom djelu razgovarao sa publicistom Vanjom Kovačević.

Na početku promocije Kovačević je akcentovao:

“Kod Jovana Nikolaidisa u Dnevniku o ništavilu, u jednom začudnom i zabavnom djelu koje na fragmentaran način, nalik našim izgubljenim životima, svjedoči o dubokoj vjeri o ljubavi i prijateljstvu.“

Kovačević je još dodao da je Nikolaidis uspio „da ostane čovjek u nečovječnim vremenima, da izbjegne zlo u sebi kad je zlo svuda oko njega, da bude jednostavan u komplikovanom dobu prepunom buke, bijesa i gnijeva.“

Za svoju knjigu autor je izjavio da je ovo knjiga o jednom duhovnom izbjeglištu. Za svoj roman, ili za skup eseja (Kovačevićeva odrednica), Nikolaidis još dodaje:

“U ovoj knjizi je maltene sve izmišljeno, ali istovremeno izmišljeno zbog činjenice da ovo što sam ja napisao doista stvarnost, ogoljena sarajevska i crnogorska stvarnost“.

Na kraju promocije bilo je riječi o onim stvarima koji motivišu Nikolaidisa da i dalje stvara, gdje je pisac istakao da za njega postoje dvije beskrajne ljubavi, a to su ljubav prema Crnoj Gori i ljubav prema njegovoj porodici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidoje
Gost
Vidoje

Je li ovaj Grkocrnogorac?

Rajan
Gost
Rajan

…ne zna ni on sto je…

Send this to a friend