Kultura u Kolektoru

Orbis Terrae aka Sen Oliver nastupio za Platform081

Foto: Milan Matović

Orbis Terrae aka Sen Oliver nastupio je za Platform081 u subotu 21. novembra u Kolektoru, čime je online zajednici premijerno predstavio svoj tehno alias.

Njegovo pravo ime je Senić Oliver i on je jedan od osnivača i rezidenata organizacije Platform081. Svoj muzički stil izgradio je posjećujući festivale kao što su Ozora, Dimensions i Exit, a u njegovim setovima mozete čuti široku lepezu žanrova od klasičnog housa preko jazz i italo housa do minimala i deep techna.

Zbog epidemiološke situacije publika je nastup perspektivnog podgoričkog DJ-a mogla da prati putem prenosa uživo na linku na YouTube kanalu i Facebook stranici organizacije Platform081.

Foto: Milan Matović

Oliver Senić je nakon nastupa rekao da tehno setove sklapa sa posebnom energijom:

To je pravac sa kojim sam započeo svoje muzičko putovanje. U mojim setovima se može čuti dubok, atmosferičan, ambijentalni zvuk sa primjesama trensa a moj muzički senzibilitet je u subotu magično dočarao retro green screen koji smo koristili za snimanje seta. Ovaj projekat ću pamtiti ne samo zbog premijere aliasa, već i zbog fantastične energije stvaranja sa mojim partnerom i saradnikom Matijom Mitrovićem koji je odradio fenomenalan posao kada govorimo o vizualizaciji stejdža”, kazao je Senić.

“Ovaj projekat mi mnogo znači jer mi je želja da njime probudim uspavanu tehno scenu u Crnoj Gori, što zbog kulture slušaoca, što zbog samih izvođača”, zaključio je nakon nastupa.

Foto: Milan Matović

„U situaciji u kojoj se trenutno nalazi svijet, svako od nas ima izbor hoće li se prepustiti kolektivnoj apatiji ili će činiti nešto da makar malo uljepša trenutno sumornu stvarnost.“ – kazali su iz organizacije koja svake nedjelje priprema muzičke događaje raznih žanrova koje publika prati putem prenosa uživo na njihovom YouTube kanalu i Facebook stranici. „Mi smo odabrali da ne stojimo po strani i patimo što se ništa ne dešava, već da u ovim izuzetno teškim uslovima, kako za umjetnike i producente, tako i za konzumente kulture, kontinuirano i dosljedno stvaramo umjetničke sadržaje”, ističu iz Platform081.

Foto: Milan Matović

Platform081 je multimedijalna platforma koja se bavi osmišljavanjem i realizacijom raznovrsnih  događaja iz oblasti umjetnosti i kulture i polako ali sigurno postaje mjesto susreta i stvaranja novih kreativnih industrija. Do sada su za Platform081 nastupali AudioStorm na krovu KICa Budo Tomović, Artem Brovko u Barskoj marini, Necke na tvrđavi Mogren, Gilerz na Stadionu pod Goricom, Rudolf na Biogradskom jezeru, Džanum na jezeru Krupac, Goblin Zeppelin na Željezničkoj stanici u Podgorici i mnogi drugi čiji se nastupi mogu vidjeti na YouTube kanalu Platform081.

 

Send this to a friend