Kultura

Oskrnavljena statua Dragana Nikolića

Po treći put za nešto više od godinu dana bronzana statua u prirodnoj veličini velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića u centralnom parku u Vrnjačkoj Banji nedavno se opet našla na meti vandala.

Kako Novosti saznaju, još uvijek nepoznati vandali ponovo su otkinuli jedan dio Gaginih naočara i tako oskrnavili njegov spomenik, djelo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, podignut na inicijativu Specijalne bolnice “Merkur” čiji je popularni glumac bio promoter i zaštitno lice.

“Taj varvarski i vandalski čin desio se nedavno. Neko je, iz ko zna kojih razloga, bezumno polomio jedan dio Draganovih naočara. Pa kome smeta naš Džimi Barka, Prle, Flojd, Urke…”, pita se Nikola Džamić, jedan od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u vrnjačkom parku.

Prema njegovim riječima, kako je utvrđeno prvi put su naočare polomljene spletom nesrećnih okolnosti, ali drugi i treći put je bez sumnje u pitanju vandalski čin.

“Ko god da je to učinio bruka i sebe i naše mjesto. Naravno da ćemo popraviti naočare jer naš Gaga nije zaslužio da ga brojni banjski gosti vide u ovakvom izdanju. O tome sam već razgovarao sa direktorom SB “Merkur” Dejanom Stanojevićem i očekujem da ćemo uskoro statui vratiti sjaj koji i priliči Draganu Nikoliću”, dodao je Džamić.

Upamćen na prostoru cijele bivše Jugoslavije po nezaboravnim ulogama na malom i velikom ekranu, kao i na pozorišnoj sceni, Dragan Nikolić je posebno mjesto zauzimao u srcima mještana Vrnjačke Banje koju je mnogo volio i u njoj često boravio. Kako bi mu se na neki način odužili i zahvalili, Vrnjčani su mu postavljanjem spomenika u prirodnoj veličini, podarili trajni simbol u prijestonici srpskog kontinetalnog turizma. Njegova statua svečano je otkrivena krajem oktobra 2017. godine. Tada niko nije mogao ni da pretpostavi da će se naći na meti vandala.

9 Komentara na "Oskrnavljena statua Dragana Nikolića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend