Kultura

Otvoren konkurs za nagradu Vasilije Ivanovič Šćućkin

Vasilije Ivanovič Šćućkin

Nagradu „Vasilije Ivanovič Šćućkin” dodjeljuje Gradsko pozorište, kao javno priznanje za izuzetna umjetnička ostvarenja iz oblasti pozorišne umjetnosti za djecu i odrasle (dramski tekst, režija, gluma, kostim, scenografija, muzika, …).

Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje na Dan Gradskog pozorišta 27. decembra, ravnopravno za umjetničko ostvarenje na Lutkarskoj sceni za djecu, Dramskoj sceni za djecu i Večernjoj sceni, kako zaposlenim u Gradskom pozorištu tako i spoljnim saradnicima.

Nagradu mogu dobiti umjetnički stvaraoci koji značajno doprinose razvoju Gradskog pozorišta, prepoznatljivosti i plasmanu ove pozorišne kuće.

Nagrada se može dodijeliti i za životno djelo radniku u kulturi ili umjetniku čiji je rad obilježio vrijeme u kojem je djelovao i trajno doprinio razvoju Gradskog pozorišta.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu nagrade imaju sva pravna i fizička lica.

Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, sa naznakom za koje se djelo i ostvarene rezultate kandidat predlaže za dodjelu nagrade i sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.

Prijedlozi za nagradu se dostavljaju upravi Gradskog pozorišta, preko arhive pozorišta, Bokeška broj 2, Podgorica, sa naznakom: za Pozorišni savjet (prijedlog za dodjelu Nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“), najkasnije do 20. decembra 2022. godine.

Kontakt telefon: 020/665-085

Send this to a friend