Kultura

Otvoreno takmičenje za najbolju fotografiju mira

Konkurs za najbolju fotografiju mira objavljen je u okviru projekta “BalCAN Change” koji ima za cilj promovisanje i izgradnju kapaciteta mladih za zagovaranje mira kroz kulturne / umjetničke aktivnosti, kao i povećanje mobilnosti mladih, posebno marginalizovanih zajednica u regionu.

Projekat finansijski podržava Regional Youth Cooperation Office – RYCO u okviru svog prvog javnog poziva za projektne prijedloge a implementira ga Centar za interkulturalni dijalog (CID) u saradnji sa PLAY International Kosovo, CSSD – Centar za studije socijalne demokratije i SOS Podgorica.

Fotografija kojom se konkuriše treba da na najbolji način pokaže kako bi izgledao svijet bez mržnje i netrpeljivosti.

Pravo učešća imaju mladi starosti od 14 do 24 godine. Fotografija mora biti originalna i da nije ranije objavljena. Uz fotografiju obavezno dostaviti i par ličnih informacija (ime i prezime, obrazovni profil, mjesto stanovanja, e-mail i broj telefona).

Radovi se šalju na mail: [email protected].

Svi radovi će biti ocijenjeni od strane nezavisne stručne komisije, nakon čega će se donijeti odluka o najboljoj fotografiji kojoj će pripasti nagrada od 100€. Fotografija će biti predstavljena na Karavanu mira koji će obići četiri zemlje Balkana: Srbiju, Makedoniju, Kosovo i Crnu Goru a održaće se početkom februara 2019. godine.

Send this to a friend