Kultura

Ovacije za Damira Imamovića u KIC-u

Foto: KIC Budo Tomović

Poznati sarajevski interpretator sevdaha Damir Imamović predstavio je sinoć podgoričkoj publici u KIC Budo Tomović svoj sedmi studijski album “Singer of Tales”.

Gostovanje je bila prilika da se publika premijerno upozna sa Imamovićevim posljednjim, hvaljenim i nagrađivanim albumom koji je činio većinu repertoara na koncertu.

Foto: KIC Budo Tomović

Album “Singer of Tales” je inače Imamovića svrstao u sam vrh liste World music žanra, donijevši mu više međunarodnih priznanja od kojih je najznačajnija nagrada za najboljeg umjetnika Evrope (The Best of Europe) koju mu je 2021. dodijelio prestižni britanski magazin Songlines.

Bosansko – hercegovački muzičar i kompozitor nastupio je u pratnji slovenačkog kontrabasiste Žige Goloba i poznatog turskog umjetnika, soliste na tradicionalnom turskom instrumentu kemenče, Derje Turkana.

Foto: KIC Budo Tomović

Brojna podgorička publika bezrezervno je podržala i aplauzom nagradili svako izvođenje jednog od najistaknutijih interpretatora sevdah muzike današnjice koji je do sada nastupao širom Evrope i svijeta, sarađujući sa nekim od najznačajnih internacionalnih muzičara poput Erika Vloeimansa, Bojana Zulfikarpašića, Jadranke Stojaković, Vlatka Stefanovskog, Vlada Kreslina, Vasila Hadžimanova i dr.

Send this to a friend