Kultura

Peta međunarodna likovna kolonija u Budvi

Lijepa tradicija okupljanja renomiranih slikara iz zemlje i svijeta sredinom decembra u hotelu Mogren u Budvi, nastavljena je na najbolji način.

I ove godine, peti put za redom, zahvaljujući plodnoj saradnji, organizatoru NIP ART PRESS iz Budve i HG Budvanska rivijera, okupili su deset poznatih umjetnika među kojima su: Miki Radulović, Nikica Raičević – Daco, Mišo Vemić i Rade Vujačić iz Crne Gore, Vladan Terzić iz Srbije, Tanja Pikula, Jelena Glogovac i Zdravko Krulj iz Republike Srpske, Sanja Đurović – Vujić iz BiH, Marija Gašabeliju i Mustafa Arapi iz Albanije.

Veliki inprovizovani atelje sa slikarima, štafelajima, platnima i raznim bojama i drugim potrebnim materijalom, svojevrsno je mjesto druženja i stvaranja, ali i jedinstvene energije, duha, pričanja, razmjene iskustava među kolegama, ali i smijehu, koji godi svima.

Svi učesniici Likovne kolonije kako ističu, jako su zadoovoljni domaćinskim odnosom uprave hotela Mogren i kompanije Budvanska rivijera, kao i odličnom organizacijom, organizatora Kolonije, novinara i publiciste Ranka Pavićevića i njegovog Art pressa.

“Ovdje je sve besprekorno organizovano i svi umjetnici, osjećaju se odlično”, kazala je akademmska slikarka Jelena Glogovac iz Gacka u Republici Srpskoj. Ona posebno ističe odličan izbot slikara iz regiona i pozitivnu energiju kod učesnika Kolonije.

Riječi hvale, upućuju i Marijana Gašabeliju i Mustafa Arapi, slikari iz Tirane u Albaniji, smatrajući, da je ovo najbolje organizovana kulturna smotra, u kojoj su učestvovali do sada.

“Jako smo zadovoljni i nosimo najljepše uspomene iz Crne Gore”, kazali su oni.

“Pričali su mi o Rankovim kolonijama sve najbolje, ali sam se ubijedio da su te priče tačne i opravdane”, saopštio je pored ostalog, akademski slikar Zdravko Krulj iz Banja Luke.

Pozitivne utiske imaju i ostali učesnici međunarodne Likovne kolonije, sa željom, da se ponovo nađu u ovom sastavu i predivnom ambijentu, koji se pamti.

Peta međunarodna Likovna kolonija biće završena u srijedu, 20. decembra u 19 sati, organizovanjem zajedničke izložbe slika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Send this to a friend