Kultura

Priče koje odišu životom

Foto: RTCG

Književno veče crnogorskih autora Dragana Mitovog Đurovića i Kemala Musića održano je u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Đurović je sarajevskoj publici predstavio knjige „Da nas san ne prevari” i „Panjega”, a Musić romane „Žig” i „Nedokazive istine Lameka Musića”.

“Bio je nevjerovatan taj kontakt sa publikom. Sa tolikom pažnjom su nas slušali, da sam u nekim momentima imao utisak kako sam među ljudima koje odavno znam. Možda je to iz razloga što i Musićeve i moje priče govore o malom običnom čovjeku, čovjeku kojem je lijepa riječ najvažnija u životu. Ispričali smo im priče koje odišu životom, a to teško koga može da ostavi ravnodušnim”, kazao je Đurović.

Musić ističe da mu je, prije svega, zadovoljstvo što je u Sarajevu imao priliku da predstavi novi roman „Nedokazive istine Lameka Ćisuma”.

“Roman je izašao prije dvadesetak dana i ovo je, bukvalno, njegovo prvo pojavljivanje pred publikom. Dobar početak za knjigu koja će biti predstavljena 31. jula i na Barskom ljetopisu. Ako se po jutru dan poznaje, romanu „Nedokazive istine Lameka Ćisuma” predstoji lijepa budućnost”,  ocijenio je Musić.

Književno veče Đurovića i Musića organizovao je Savjet crnogorske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini Sarajevo, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Medijator večeri bio je rukovodilac Narodne biblioteke u Bijelom Polju, Edin Smailović.

“Nastupom crnogorskih pisaca zadovoljna je i publika i mi, pa sličan program planiramo u oktobru u Banjaluci”, kazao je koordinator Mirza Redžić.

Send this to a friend