Kultura

Promovisana knjiga Igrati svoj život, Božidara Bonje Ivanovića

Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i Šahovski klub Kotor organizovali su šahovsko književno muzički hepening, druženje sa legendom crnogorskog, jugoslovenskog i svjetskog šaha, Božidarom Bonjom Ivanovićem.

Dešavanje je počelo revijalnim mečom, odnosno simultankom Velemajstora protiv šahovskih amatera iz Kotora na 16 tabli.  Sa 14 pobjeda i 2 remija (Veljko Uskoković i Radonja Šundek) okončano je druženje sa šahovskim tablama, a u nastavku je u sali kina „Boka“ održano kniževno muzičko filmsko veče na kojem je predstavljena knjiga Božidara Ivanovića “Igrati svoj život”.

O knjizi su govorili Antun Vih, predsjednik šahovskog kluba „Kotor“, Momo Ćetković, šahovski veteran i višestruki šampion Crne Gore, Obrad Pavlović, književnik kao i sam autor.

Program je upotpunjen nastupom bračnog para Isidore i Aleksandra Milivojevića, briljantnih gitarista i vokala.

Na publiku kao i na Velemajstora poseban utisak je napravilo izvođenje pjesme „Kari Šabanovi“, za koju je po poznatoj pjesmi Lesa Ivanovića, Bonjinog oca, muziku napisao Miloš Zubac.

Sponzor večeri bio je kafe bar „Ombra“, u čijem se prostoru nastavilo druženje sa legendom jugoslovenskog i crnogorskog šaha.

Send this to a friend