Kultura

REFESTICON 2019: Produžen rok za dostavljanje kratkih priča do 10. maja

Zbog povećanog interesovanja i prazničnih dana organizacioni odbor Sedmog Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON odlučio je da do 10. maja produži rok za dostavljanje priča. Kako je saopšteno rok se produžava po istim propozicijama i uslovima konkursa kako bi zainteresovani pisci iz cijelog regiona dobili mogućnost da učestvuju u konkurenciji za zbirku pod nazivom Zmaj Vražjih firova.

Priče će anonimno ocjenjivati međunarodni žiri sastavljen od uglednih pisaca i organizatora partnerskih festivala. Organizatori su dodali da je do sada pristiglo oko stotinu priča na oba konkursa za regionalnu i za zbirku učenika osnovnih i srednjih škola.

Propozicije konkursa:

1. Potrebno je da se priče tematski odnose na motiv zmaja po mogućnosti povezan sa Pećinom nad Vražjim firovima (Đalovića pećina).

2. Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče (epska ili naučna fantastika, fantazija, horor);

3. Radnja se može odvijati u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti;

4. Priče mogu biti na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku, dužine od 3 do 8 stranica;

5. Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu [email protected] i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora/autorke, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima;

6. Jedan autor/autorka može poslati samo jednu do sada neobjavljenu priču u bilo kojoj formi za čije autorstvo i odgovara;

7. Krajnji rok za slanje priča je 10.5.2019. godine;

8. Odabrane priče se ne honorarišu i ne dodeljuju se nagrade za najbolju;

9. Izbor pristiglih priča će obaviti međunarodni žiri, dok će rezultati biti objavljeni prije održavanja festivala;

10. Odabrane priče će biti objavljene u zbirci koja će premijerno biti predstavljena na 7. Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON 2019 koji se održava u Bijelom Polju, Crna Gora.

Send this to a friend