Kultura

Šahmanoviću priznanje u selekciji Talents Sarajevo

Reditelj Senad Šahmanović osvojio je glavnu nagradu u okviru sekcije “Pack&Pitch” programa Talents Sarajevo za projekat “Sirin”.

Žiri su činile rediteljke Aida Begić i Silva Ćapin i rediteljka i producentkinja Noemi Šori. Nagrada je poziv za učešće na sljedećem koprodukcionom marketu Cinelink u okviru Sarajevskog filmskog festivala. Scenario za film su napisali Klaudija Botin i Senad Šahmanović, a producentkinja je Jelena Mišeljić.

U okviru programa “Pretpremijere” (Avant Premiere) prikazan je dugometražni igrani film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” u režiji Zorana Markovića, dok su u industrijskoj sekciji Cinelink predstavljene nedavno uvedene podsticajne mjere za proizvodnju kinematografskih djela u Crnoj Gori.

Na panel diskusiji “Fiskalni podsticaji za film i televiziju u Jugoistočnoj Evropi” kao jedan od prezentera učestvovao je v.d. direktor Filmskog centra Crne Gore Sehad Čekić. Predstavljen je model podsticajnih mjera, a ukazano je i na kriterijume i proceduru koja je neophodna za ostvarivanje prava na podsticajne mjere u Crnoj Gori. Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu akreditovan je dosad najveći broj filmskih profesionalaca iz Crne Gore.

Send this to a friend