Kultura

San kao čuvar najljepših i najtananijih emocija

Izložba radova crnogorskog slikara Milutina Obradovića biće otvorena večeras u 20 sati u kući Đure Jakšića u Skadarliji. Postavku, naslovljenu “Običan, malecki san”, činiće 15 eksponata rađenih u tehnici ulje na platnu, a otvoriće je glumac Branislav Lečić.

Izložba se organizuje u saradnji sa podgoričkom galerijom ,,Konsul“.

Milutin Obradović kazao je za Pobjedu da je ,”Običan, malecki san” proistekao kao logičan slijed pretakanja bivšeg ciklusa ,,Dodir za ljubav“ koji je trajao pune tri godine.

“Dodir za ljubav nije sve rekao, tako da je istinski i iskreno zadržao portret konja, odnosno figuraciju motiva konja, i preselio ga u jednu naslovnicu koja u ovom periodu mog života nekako ljepše stoji i pristojnije oslikava sve ono što uvire u meni i sa svakim predvečerjem ili sa svakim jutrom se nanovo rađa, a to je i uslovilo naslov ove izložbe. San čuva najljepše i najtananije emocije, najskrivenije želje i najčistije misli”, istakao je Obradović.

Nakon izložbe u Beogradu, Obradovićeve radove imaće priliku da vidi publika u Risnu u avgustu, a potom i u Ljubljani 15. septembra.

“Izložba u Ljubljani održava se u organizaciji konzulata i ambasade Crne Gore u Sloveniji”, kazao je Obradović.

Send this to a friend