Kultura

Seka Sablić: Kada mi je Milena pričala da je na crnoj listi, nisam joj vjerovala, danas mi je sve jasno…

Gluma mi je zaklon od svega i svačega, od sankcija, ratova, komunizma, ali i ovog mraka u kome se sada nalazimo, rekla je glumica Jelisaveta Seka Sablić u razgovoru za Danas na beogradskom Sajmu knjiga.

Odgovarajući na pitanje kako je odoljela tome da se politički svrstava, Seka Sablić je rekla da je ona uvijek na “pravoj strani” i da svako ko se bavi glumom treba da bude osviješćen i na pravoj strani.

“Svi moji prijatelji, i oni kojih nema, bili su na pravoj strani. Često mislim na prijatelje kojih nema i mislim šta bi rekli za ovo ili ono. Sada su mi stvari jasnije, nekada nisu bile. Kada mi je Milena Dravić pričala o televizijskim progonima i da je na crnoj listi, pola sam joj vjerovala, pola ne. Bila sam povlašćena da nikad nisam u toj dimenziji bila zanimljiva, ali sada iz ovog vremena mi je sve jasno”, istakla je glumica.

Seka Sablić govorila je i o pozorištu, tvrdeći da za teatar treba imati iskustva i talenta, ali i da je sada situacija takva da “imamo kvantitet, ali da je kvaliteta sve manje”.

Objašnjavajući kako to da je dobijala uglavnom uloge u komedijama Seka Sablić je rekla da je to zato što je talentovana za komediju. Privatno, međutim, istakla je kako nije toliko duhovita.

“Znam mnoge komičare koji nisu duhoviti, već su mrgudi i ja sam dosta mrgud. Teško je danas napraviti glumca da se izdvoji i kada vidite mlade komičare oni negdje nestanu, istope se. Da bi se dobio vrsan glumac treba da se njeguje”, rekla je legendarna glumica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prasica Debela
Gost
Prasica Debela

Šta će normalni ljudi gledat kad ode Sekina generacija? Ove Bikoviće, Andrije Miloševiće i Mirke Vasiljević nešto ne mogu da svarim. A crnogorske glumce ne ubrajam u glumce.

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Ček, ovoj je komunizam kriv je li…ajde seko polako

veSeljak
Gost
veSeljak

“Ajde Seko muzi mleko” 😅😄😃🤣😂😁😆👌👍

Staljin
Gost
Staljin

Naravno da je komunizam kriv. Naravno da je komunizam kriv sto danas nijesmo dio Evrope. Sto smo bombardovani. Sto imamo pljackasku privatizaciju. Sto imamo nepotizam. Sto imamo crkvu sa petokrakom. Sto vladika te nvo crkve poziva na rusenje crkvi i skidanje krsta sa Sat kule. Sto ….

Deki
Gost
Deki

Tako je brate,ovo je bruka za Nas Dedeic

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sve vise glumaca nastaje svake godine, a sve manje imamo vrhunskih glumaca. Po meni je stara garda glumaca kojih sve manje ima neuporediva sa novonastalim glumcima i glumicama. Mnogo manje ima kvaliteta a snima se nikad vise filmova i serija.

Send this to a friend