Kultura Nekoliko programa na različitim lokacijama na Durmitoru

Tri koncerta na Durmitoru u okviru festivala Wild Beauty Art

U utorak, 20. avgusta, u okviru Festivala Wild Beauty Art, održalo se nekoliko programa na različitim lokacijama na Durmitoru.

Od 11h na Stećcima, za planinare, turiste i pojedine mještane na najzanimljivijem nalazištu srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika u Crnoj Gori koji su pod zaštitom UNESCO-a nastupio je sastav Mockingbirds sa obradama poznatih dijela klasične i pop muzike.

Isti sastav se sličnim programom predstavio i od 15h na jednoj od najpoznatijih planinarskih lokacija u Crnoj Gori, prevoju Sedlo kojem su prisustvovali zainteresovani planinari i ljubitelji prirode.

U večernjim satima, na Crnom jezeru je, uz veliko oduševljenje publike, nastupio renomirani Novi kvartet Balaža Bađija, jedan od vodećih sastava na mađarskoj džez sceni. Ovaj koncert dio je programa „Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori” pod pokroviteljstvom Ambasade Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Tim povodom se publici obratio i ambasador Mađarske u Crnoj Gori, njegova ekselencija Jožef Neđeši, na našem jeziku ističući da je ovaj koncert vrhunskih mađarskih umjetnika dokaz čvrstih veza u polju kulture koje njeguju dva naroda. Zahvaljujući se organizatorima na visokom produkcionom nivou, ambasador je poželio sreću prvom izdanju festivala Wild Beaty Art.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladica
Gost
Vladica

Ovo je suprotno duhu i tradiciji Žabljaka, urušava kulturni identitet Durmitora kao guslarskog područja i pod hitno treba zabraniti. Ili pustiti trubače u Budvu ili odstraniti ove tandrkače sa Žabljaka.

Vojvoda Mirko
Gost
Vojvoda Mirko

Mozete u BD jedino da svirate na trubu “povlacenje” znate vi kako se to svira vi ste jwdini narod u svinetu koji je iz svakog rata pobjega ili bjezao.. poznati ste po tome..

Tomos
Gost
Tomos

Treba spisak pesama da daju onom AdŽicu da on to pogleda.
Mića Tarot je institucija za njega, a u istu kategoriju spadaju…

Petak
Gost
Petak

Ti Mađari su suprotni kulturnom duhu Žabljaka i to treba zabraniti. Ako ne može truba u Budvu, ne može ni Mađar na Žabljak.

Send this to a friend