Kultura Festival Wild Beauty Art

Una notte i keltska harfa na Žabljaku

Festival Wild Beauty Art predstojećeg vikenda nastavlja sa programima koji spajaju prirodnu ljepotu, nesvakidašnje ambijente i kvalitetan muzički sadržaj, i na taj način brendiraju Crnu Goru kao mjesto sa jedinstvenim kulturnim sadržajem.

petak, 14. avgusta, na Crnom jezeru u 18h, planiran je koncert sa nazivom Una notte na kojem nastupaju tri mlade umjetnice, sopran Petra Radulović, studntkinja Univerziteta za muziku i scenske umjetnosti u Beču, violinistkinja Jelena Jovović, proglašena za najboljeg studenta završne godine Univerziteta Crne Gore, a koja je trenutno na postdiplomskim studijama na Univerzitetu za muziku i primjenjene umjetnosti u Gracu, kao i violinistkinja Teodora Kaličanin, koja nakon osnovnih i specijalističkih studija na Muzičkoj akademiji na Cetinju, studira na Konzervatorijumu Đuzepe Tartini u Trstu.

nedjelju, 16. avgusta, na dvije durmitorske scene nastupiće harfistkinja Branka Pajović, koja se nakon studija, koncertiranja i bavljenja pedagogijom u Srbiji, Ujedinjom Kraljevstvu i na Tajlandu, doselila na Žabljak. Zvuke keltske harfe, publika festivala će biti u prilici da čuje na UNESCO lokalitetu Stećci u 10h, kao i u ski centru Savin Kuk u 13h.

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art realizuje se od 31. jula do 22. avgusta, na nekoliko lokacija širom Crne Gore – na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala, jedinstvenom ambijentu Luštice Bay. Realizacija svih programa festivala Wild Beauty Art planirana je uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Festival Wild Beauty Art se održava uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Turističke organizacije Žabljaka, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Lušticom Bay i Međunarodnim festivalom KotorArt. Organizator zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom. Najnovije informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me 

Send this to a friend