Kultura

Vanja Pantović imenovana za člana borda China CEEC 17+1 Dance Union

Baletska škola Princeza Ksenija uvezuje Istok i Zapad

Nakon više od četiri godine izuzetne saradnje sa institucijama kulture Narodne Republike Kine, direktorica Baletske škole “Princeza Ksenija” Vanja Pantović postala je član borda China CEEC 17+1 Dance Union.

Ova izuzetna čast i velika privilegija otvara nove prostore za unapređenje saradnje naših zemalja i dodatno ohrabruje učenike škole da u složenim uslovima pandemije, nastave da napreduju sa još većim entuzijazmom.

Tim povodom, Ambasada Narodne Republike Kine dala je inicijativu za realizaciju izložbe u susret Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu, u kojoj će učestvovati 60 učenika škole.

Narednih mjesec dana učenici škole će dati svoja viđenja tog značajnog događaja u vidu crteža, a izložba će biti organizovana sredinom decembra.

Ambasada Narodne Republike Kine obezbijediće poklone za sve učenike koji učestvuju u realizaciji ovog projekta, kao i dodatnih 27 kompleta slikarskog materijala za učenike, koji se posebno istaknu.

Direktorka škole je uspjela da pronađe novu ekspresiju stvaralaštva škole tokom pandemije, promovišući zacrtane ciljeve plana i programa škole i vrijednosti našeg bogatog kulturnog nasljeđa, kroz formu kratkih video produkcija, dostupnih na YouTube kanalu škole ( https://www.youtube.com/channel/UCcu6Kr0R8AglzpgUqN-VY9w ).

Škola trenutno privodi kraju novi projekat, “World of fairytales” , koji će biti prikazan na RTCG tokom Novogodišnjeg programa, učestvuje u proslavi 75 godina UNICEF-a, na Velikoj sceni CNP-a 11.12.2021, video porukom šalje čestitke Silk Road festival u Xi’an-u, čije sedmo izdanje kreće 2.12.2021., učestvuje na kongresu China CEEC 17+1, koji će biti priređen, takođe, 2.12.2021..

Send this to a friend