Kultura

Više od 60 radova savremenih ilustratora sa post jugoslovenskih prostora na MORŽ-u

U likovnom segmentu ovogodišnjeg, drugog izdanja hercegnovskog festivala nezavisne umjetnosti MORŽ (Morski ritam života), svoje radove će izložiti 15 umjetnika iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Više od 60 ilustracija koje su uradili neki od najzanimljivijih vizuelnih umjetnika mlađe generacije koji žive i rade na prostoru nekadašnje Jugoslavije: Igor Hofbauer, Srđa Dragović, Monika Lang, Vuk Bojanić, Jovana Mugoša, Miron Milić, Milica Golubović, Simona Dolinga, Marin Remić – Smelly feet dog, Ira Bulić – Nisam tapir, Đorđe Kamenarović, Goran Radošević, Bojana Bogavac, Jakov Jakovljević i Maja Kostić biće izložene u blizini Amfiteatra Hercegnovskog pozorišta.

Otvaranje izložbe, ujedno i otvaranje festivala, zakazano je za petak 21. jun u 21 sat, a postavka će se u „galeriji na otvorenom“ moći pogledati do utorka 25. juna.

Podsjetimo da MORŽ festival traje od 21. do 23. juna i da će u muzičkom programu nastupiti Baobab, Frank Magnolia i Tomislav Gracin. Koncerti se održavaju od 23 sata, nakon projekcije filmova “Zarobljeno vreme” Milana Nikodijevića, “Telma i Luiz” Ridlija Skota i “Čudnije od raja” (Stranger than Paradise) Džima Džarmuša. Projekcija svih filmova je od u 21 sat u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, gdje se i održavaju svi programi ovogodišnjeg MORŽ-a. Autor vizuelnog identiteta ovogodišnjeg izdanaj festivala je mladi crnogorski ilustrator, Vuk Bojanić.

Organizatori MORŽa su NVO Alternaut odnosno portal Herceg Novi Cool, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu Opštine Herceg Novi, JUK Herceg festom, Crnogorskom kinotekom i kafeom Kino. Sponzori MORŽa su Opština Herceg Novi, Cicak Akustika, Guest house Tomanović, Institut dr Simo Milošević Igalo, JP Morsko dobro, Hotel Plaža Herceg Novi, DOO Stambeno komunalno preduzeće Herceg Novi, JP Čistoća Herceg Novi, DOO Krušo Herceg Novi, te Bife Beograd i Pizzeria Galerija Topla.

MORŽ – Amfiteatar Hercegnovskog pozorišta – Program

21. jun

21:00 Otvaranje

IZLOŽBA ILUSTRACIJA

Film: Zarobljeno vreme / Milan Nikodijević

23:00 Koncert: Baobab

22. jun

21:00 Film: Telma i Luiz / Ridli Skot

23:00 Koncert: Frank Magnolia

23. jun

21:00 Film: Čudnije od raja / Džim Džarmuš

23:00 Koncert: Gracin

Tags
Send this to a friend