Kultura

Za kulturu Mojkovca do kraja godine izdvojiće više od 50.000 eura

Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojićemo 16.000 eura i zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda, a za projekte očuvanja kulturnih dobara u ovom gradu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38.000 eura, saopštio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

“Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan”, rekao je on tokom sastanka sa predsjednikom opštine Mojkovac Rankom Mišnjićem i njegovim saradnicima.

Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.

Da je tako, kako je on kazao,  potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta „Brskovo“, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, ministar Bogdanović upoznao se i sa ostalim planovima koji se tiču unaprijeđenja kulture u tom gradu.

Pritom, on je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Bogdanović je zaključio i kako se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje, te kako je Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da im u tim aktivnostima pruži podršku.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Janko Vukotic Srbenda

Fujto
Gost
Fujto

Pod hitno maći spomenik serdaru Janku Vukotiću i podići Mauzolej Franju Hazburškom

Itana
Gost
Itana

Za kulturu Mojkovca? Bacene pare…

Nikola
Gost
Nikola

Hahhaa dali su direktora crnogorske biblioteke biblioteke, a o kvalitetima doticnog vidi se na prvi pogled

Send this to a friend