Kultura u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica

Završen Pir festival, o pobjedniku odlučuje publika

Prvi regionalni internet festival teatra za djecu – Pir festival u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica završen je 16. aprila. Publika širom regiona ali i svijeta imala je priliku da pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, Bih i Hrvatske. Predstave su emitovane na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica sa početkom u 17h. Festival je takmičarskog karaktera, pa će o pobjedniku 30 aprila, lajkovima odlučiti publika.

“Broj gledalaca u ovom trenutku prelazi 30.000, što govori o pažnji i interesovanju koje je izazvao Pir festival. To je broj na koji nismo navikli kada je pozorište u pitanju i on govori da su glumci i djeca pobjedili koronu. Nadamo se da je ovaj festival, organizovan da vrijeme provedeno u kući ne bude prazno i dosadno, zapravo poziv djeci i odraslima da posjete sva pozorišta koja su učestvovala (i ne samo njih) jer je doživljaj ,,živog” pozorišta nezamijenljiv”, kažu iz Gradskog.

Gradsko pozorište Podgorica je otvorilo festival 8. aprila predstavom ,,Čarobnjak iz Oza”. Dan kasnije prikazana je predstava ,,Mala sirena” Pozorišta Boško Buha. Zatim se Gradsko kazalište lutaka Rijeka predstavilo predstavom ,,Avanture maloga Juju”. Nakon toga Pozorište mladih Novi Sad sa predstavom ,,Lepotica i zver”, Dečje pozorište Subotica ,,Par cipela”, Malo pozorište Duško Radović ,,Strašne priče braće Grim”, Pozorište lutaka Pinokio ,, Knjiga o džungli”. Festival je zatvorila predstava Kotorskog festivala za djecu ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi”.

Sve predstave će požorišni život na YouTube kanalu imati isti broj dana, u skladu sa tim, pobjednik će biti proglašen 30 aprila.

 

 

Send this to a friend