Kultura

Zbornik o nasilju predstavljen na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja

Zbornik o nasilju

Zbornik dječjih radova na temu nasilje “Ja protiv nasilja” koji su uredile profesorice Sanja Pantović i Zorica Joksimović, predstavljen je na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

Moderatorka na ovom događaju bila je pjesnikinja Stanka Rađenović Stanojević. Nagrađeni učenici budvanskih osnovnih škola pročitali su svoje radove.

Govoreći o ovom izdanju, Mila Baljević, direktorica Narodne biblioteke Budva, u čijem izdanju je i objavljen zbornik, istakla je važnost ovog izdanja.

Nagrađeni su poetski i prozni radovi učenika nižih i viših razreda osnovnih škola: Andreja Hutera, Staše Jabučanin, Danila Mijatovića, Zoje Zečević, Karoline Kopitović, Anđeline Janković, Anđele Krstajić, Petre Stanjević, Dunje Čarmaković, Julije Kadine,Teodore Matović i Anđele Vučković.

Nagrađeni su i likovni radovi učenika u istim kategorijama:Vita Gregovića, Đorđa Jankovića, Petre Radulović, Darije Konkove, Ajle Šabanić i Alise Miheeve. U Zborniku su zastupljene i pohvaljene pjesme, priče i likovni radovi učenika budvanskih škola.

Send this to a friend