Kultura Operosa Montenegro Opera Festival

Zvuci poznatih arija na punoj Forte Mare tvrđavi

Forte Mare tvrđava sijala je sinoć u najljepšem sjaju zahvaljujući mladim umjetnicima klasične muzike koji su bili glavni akteri Večeri kamerne muzike.

Publika je nestrpljivo isčekivala da nastup počne, pa je sva pažnja bila usmjerena na mlade operske pjevačice Janu Cvetković i Milenu Damjanović kao i maestralni gudački kvartet Operosa strings.

Veče kamerne muzike otvorila je Ketrin Hataja, osnivač Operosa festivala, dok je nešto više o svojim kompozicijama ispričao publici i mladi kompozitor Jug Marković. On je objasnio svoju inspiraciju u komponovanju muzike za neke od najljepših pjesama Jove Zmaja, Crnjanskog, Pope i drugih.

Večeras se na Kanli Kuli održava San Ljetnje noći, jedan od najvećih događaja Operosa Montenegro Opera Festivala 2019. Mendelsonovo djelo će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival koji je bio najposećeniji do sada.

Kako je Operosa imenovana za zeleni festival od strane UNDP Montenegro u okviru projekta “Niskokarbonski turizam”, dress code večeras je “Obuci nešto zeleno”. Publika će imati priliku da se slika na zelenom tepihu na ulazu na Kanli Kulu.

Ulaznice se kupuju na Tobacco S Press prodajnim mestima, online ali i na veče performansa na lokacijama održavanja istog.

Send this to a friend