Djeca tri besplatne, kreativno- edukativne radionice

Aktivnosti Razvojnog centra naredne sedmice

Razvojni centar udruženja Roditelji pripremio je za narednu sedmicu tri besplatne, kreativno- edukativne radionice. Mališani ranog školskog uzrasta i malo stariji drugari imaće priliku da kroz igru uče o oralnoj higijeni i prvoj pomoći, ali će i koristeći sličice osmišljavati priče i razvijajati govor. Stariji osnovnoškolci podsticaće kreativnost, na slikarskoj radionici.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak 9. marta u 18 sati biće održana kreativna radionica pod nazovom Mali svijet kolaža, za djecu uzrasta od 7 do 2 godina.

Djeca će se upoznati sa slikarskom tehnikom koja nastaje lijepljenjem različitih i raznobojnih materijala na podlozi u nastojanju da se postigne određena vizuelna i sadržajna cjelina kompozicije. Ova radionica će se zasnivati na buđenju kreativnosti, međusobnom pomaganju i komunikaciji u grupi, kroz vježbu preciznosti i fine motorike, ali i beskrajne zabave.

Radionicu će voditi dječiji animator i studentkinja Filozofskom fakulteta Majda Škrijelj. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 11. marta u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Zubi zdravi-osmijeh pravi, u saradnji sa studentima stomatologije Medicinskog fakulteta.

Mališani će saznati kako najbolje da održavaju oralnu higijenu, koja su sredstva za to potrebna i kako da im ishranua bude u službi cjelokupnog zdravlja. Cilj je da kroz grupni rad i igru, prezentaciju i zanimljivu demonstraciju, na brz i interesantan način usvoje bazična znanja iz oralne higijene, kao i da se prepozna koliko je briga o zubima neodvojiv segment opšteg zdravlja. Radionicu će voditi Nikola Baćović i Zorka Mugoša, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 12. marta u 19 sati organizuju radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu, vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi, menadžerka kreativnih komunikacija Danijela Knežević, a broj mjesta je ograničen na 15.

Send this to a friend