Djeca

Ovo roditeljima najteže pada

Istraživanje jedne britanske organizacije za brigu o djeci pokazalo je da je roditeljima glavni okidač za stres haos u kući, koji teško da možete da izbjegnete dok su djeca sasvim mala.

Sljedeća na listi je neispavanost, a zatim i briga oko pronalaženja odgovarajućeg vrtića ili bebisiterke.

U anketi je učestvovalo više od 4.000 roditelja oba pola, i skoro polovina njih (dvije petine) priznalo je da je njihovo mentalno stanje u nekom trenutkui uticalo na odnos prema djeci.

Veći problem od ponašanja djece za 60 odsto roditelja predstavlja haos u kući, to ih brine čak više od mogućnosti da recimo dijete odluta u gužvi na nekom javnom mjestu (vjerovali ili ne).

Za 55 odsto onih roditelja koji su učestvovali u ovom istraživanju hronična neispavanost je najveći izvor stresa, dok se 30 odsto sjekira oko toga da li će naći dobar vrtić za dijete.

Ovi podaci slažu se sa statistikom britanske Fondacije za mentalno zdravlje, koja kaže da 68 odsto žena i 57 odsto muškaraca koji imaju problema sa mentalnim zdravljem ima djecu.

Mnogo stresa prati odgajanje djece, ali interesantno je da ljude toliko uznemirava nered u kući, mada bi se to moglo objasniti činjenicom da se sa time susrećete svakog dana, kad imate malu djecu.

Roditeljstvo može da bude stresno, naročito u početku, dok se ne uhodate i dok brinete da li sve radite dobro.

Ali, treba da se opustite jer je taj strah da li će sve biti u redu i da li ćete biti dovoljno dobri roditelji najveći izvor stresa.

Vi ste najbolji mama i tata na svijetu, za vaše dijete. I kad ste umorni, i kad ste nervozni i kad ste zabrinuti da li sve radite kako treba, najbolji ste na svijetu – vašem djetetu. To je jedino što treba da imate na umu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
markisaMateo Hranjec
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
markisa
Gost
markisa

E najveca im to muka bila,nered po kuci…

Mateo Hranjec
Gost
Mateo Hranjec

Ovo je cista glupost nerviram se i ja pa nikome nista samo sto mrzim neke😈😈☺☺☺☺😮😥😧😢😧😢😫😭😫😭😏🙌😼🙍🙇🙎🙎🙎🙆😸😻😾😼😻😿🙏

Send this to a friend