Djeca Naredne sedmice

U Razvojnom centru čudovišne bundeve, eksperimenti i mentalna aritmetika

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice planirane su radionice posvećene unapređenju pažnje, koncentracije, kreativnosti i memorije. Mališani će praviti dekorativne bundeve i razvijati istraživački duh kroz zanimljive eksperimente.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak 28. oktobra, od 19 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizuju u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, koju vodi Mila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10.

U utorak, 29. oktobra u 19 sati uslijediće nova posebno zanimljiva eksperimentalna radionica Hemija iz kuhinje i čarobno mlijeko.

Uz pomoć jednostavnih sastojaka iz kuhinje prijavljena djeca imaće priliku da se na zabavan i praktičan način upoznaju sa hemijskim i fizičkim reakcijama, koje će sami izazvati, a vjerujemo i posebno ih oduševiti. Na ovaj način, kroz eksperimente će bolje upoznati svijet oko nas i prirodne pojave koje nas okružuju. Mališani će razvijati radoznalost, strpljenje, logiku ali se i dobro zabavati sa svojim vršnjacima. Radionicu vodi Marina Bokan, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 30. oktobra, sa početkom u 19 sati pripremili su kreativnu radionicu pod nazivom Čudovišne bundeve, namijenjena djeci uzrasta pd 5 do 8 godina.

U susret Noći vještica, u Razvojnom centru mališani će praviti dekorativne bundevice od papira. Na taj način će se pripremiti za čudovišnu noć, družiti ali i razmjenjivati informacije o ovom prazniku. Cilj radionice je razvoj fine motorike i kreativnosti kod djece. Radionicu će voditi Maja Raičević, a broj mjesta ograničen je na 15.

Radionice realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Send this to a friend