Djeca Naredne sedmice

U Razvojnom centru jedna radionica za roditelje, dvije za djecu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice biće održana edukativna radionica za roditelje koja se bavi postavljanjem granica u vaspitanju. Predškolci i malo stariji drugari vježbaće spretnost, prolazeći NTC poligon, a osim toga, razvijaće kreativnost i maštu pripremajući se za jesen.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 23. septembra u 19 sati počinje edukativna radionica za roditelje pod nazivom Postavljanje granica, loš ili dobar roditelj?

Vaspitavanje djeteta u današnjem modernom dobu je zadatak prepun izazova i nedoumica. Kako djetetu koje plače i želi ko zna koji kolač po redu reći Ne, a pri tom nemati osjećaj da ste loš roditelj? Kako postaviti granice koje kod djece izazivaju frustracije, a u isto vrijeme biti siguran da dijete osjeća da je voljeno i sigurno sa vaše strane? Na ova i mnoga druga pitanja i nedoumice roditelji će imati priliku da dobiju odgovore ali i razmijene svoja jedinstvena iskustva. Radionicu vodi psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom Ana Kulić.

U utorak, 24. septembra od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizu u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 25. septembra u 19 sati uslijediće kreativno edukativna radionica pod nazivom Stiže nam jesen.

U prvom, uvodnom dijelu, djeca će imati priliku da nauče nešto o jeseni kao i da sami kažu ono što znaju o ovom godišnjem dobu. U drugom dijelu uposliće svoje prstiće i iskazati kreativnost, individualnost ali i timski duh, učestvujući u radionici inspirisanoj temom jeseni. Cilj ove radionice je i razvoj socijalizacije, motorike, strpljenja ali i zabava sa vršnjacima. Radionicu vodi socijalna radnica Gordana Mujović Mahmutović, a namijenjena je djeci od 4 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Send this to a friend