Djeca servis podrške djeci

Udruženje Roditelji pokreće online Učionicu družionicu

Udruženje Roditelji prilagodilo je novonastaloj situaciji zbog koronavirusa još jedan svoj servis i odlučilo da organizuje Učionicu družionicu online kako bi djeca iz socijalno ugroženih porodica mogla da jednostavnije prate sistem #UciDoma.

Online Učionica družionica predstavlja servis podrške djeci osnovnoškolskog uzrasta koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica u savladavanju školskog gradiva iz kog imaju poteškoće, pomoć u izradi domaćih zadataka – putem telefona i Vibera.

Časovi se održavaju jednom sedmično u trajanju od 45 minuta.

Program podrške u savladavanju školskog gradiva realizuje se od 2016. godine i isključivo je namijenjen djeci iz socijalno ugroženih porodica, s ciljem da im se pomogne u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju.

“Djeca uključena u ovaj program su u proteklom periodu na razne načine pokušavala da se snađu i obezbijede struju, telefon, televizor, internet kako bi i oni pratili nastavu. Većina njih je uspjela, a pokušavamo da pomognemo i onima koji još nemaju uslove za to”, kazala je Tanja Ćirović, koorinatorka programa Učionica Družionica.

Ona je dodala da je Udruženje Roditelji svjesno da se porodice ove djece bore da obezbijede hranu, i da učenje može djelovati manje važno.

“Svjesni smo da dok se njihove porodice bore da obezbijede osnovna sredstva za život učenje može djelovati manje važno. Međutim, čvrsto vjerujemo da je obrazovanje jedini način da djeca iz socijalno ugroženih porodica izađu iz začaranog kruga siromaštva. Svako naučeno slovo i broj u tako teškim uslovima mali je korak ka tom putu, zbog čega želimo da im pomognemo da ga pređu”, poručuju iz udruženja Roditelji i pozivaju sve one oni žele da se priključe i postanu ONLINE VOLONTERI!

Mogu se prijaviti svi ljudi dobre volje i želje da pomognu – srednjoškolci, studenti, penzioneri, zaposleni… Iskustvo u držanju časova nije nepohodno, ali jeste ljubav prema djeci, strpljenje i odgovornost.

Za prijave i informacije mogu pisati u inbox Facebook stranice Učionica Družionica ili da pozovu na brojeve +382 67 577 869 ili +382 20 51 19 83.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ida
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ida
Gost
Ida

Može li kako online ručak, vrijeme ručka a ja još nijesam počela da spremam?

Send this to a friend