Dom Izum Samsunga nedavno predstavljen

Ballie, mali robot koji u stopu prati svog gazdu poput kućnog ljubimca

Na nedavno održanoj CES konferenciji u Las Vegasu posvećenoj novim tehnologijama, Samsung je predstavio svog novog kućnog asistenta po imenu Ballie. To je mali robot u obliku teniske loptice, koji se kotrlja po kući i prati svog gazdu, slično kao kućni ljubimac.

Ballie posjeduje sistem vještačke inteligencije i kameru koji mu omogućavaju da prepozna vlasnika i prima njegove glasovne komande. Uređaj, između ostalog, može da se koristi kao budilnik, fitnes asistent koji mjeri vaše performanse, snimatelj i veza sa drugim pametnim uređajima u vašem domu, kao što su televizor ili robotski usisivač. Posebno je interesantna upotreba ovog kućnog asistenta za praćenje vaših kućnih ljubimaca kada ih ostavite same.

Iz Samsunga poručuju da je budućnost kućnih asistenata u personalizovanom iskustvu koje pružaju svojim vlasnicima. Oni su iz tog razloga odlučili da robota Ballie reklamiraju kao svojevrsnog „životnog saputnika“.

Reakcije na ovaj proizvod su bile više nego dobre i mnogi na konferenciji su ga zbog njegovog okruglog oblika uporedili sa voljenim robotom BB-8 iz filmskog serijala “Ratovi zvijezda”. Za sada, međutim, nije poznato kada će Ballie biti pušten u prodaju i koliko će koštati.

https://www.youtube.com/watch?v=c7N5UDZX7TQ&feature=emb_title

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
e.k.g
Gost
e.k.g

moze li da podje do kladionice?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

bog te čuo

Send this to a friend