Dom

Golub siva boja za elegantan i rafiniran izgled doma

Golub siva boja je nijansa sive boje sa hladnim ljubičastim ili plavim tonom. Ova suptilna nijansa osjetljiva je na sitne varijacije svjetlosti i teksture i često se povezuje sa skandinavskim stilom uređenja doma. Ona će osvijetliti bilo koji prostor u enterijeru doma, stvarajući osjećaj mirne sofisticiranosti.

Plava boja svih nijansi ili tamnija grimiznocrvena boja u kombinaciji sa golubje sivom bojom stvaraju bogatu, egzotičnu atmosferu. U kombinaciji sa tamnoplavom ili čak crnom, dobiće se rafiniran, vrlo elegantan izgled. Kada se doda više ili manje bijele, može da se ublaži ili pojača stvoreno raspoloženje.

U hladnijoj šemi, kombinujte golub sivu boju sa tamnom ružičastom, akva puderastom ili bijelom i naglasite sve jakim neutralnim ili tamnijim akcentnim bojama.

Golub siva boja uz pastelne boje stvara romantičnu i mirnu atmosferu. Ova kombinacija je posebno dobar izbor za spavaću sobu.

Golub siva boja se lijepo usklađuje sa različitim prirodnim materijalima, kao što su sirovo drvo, hladan mermer i gladak metal. Drveni namještaj se veoma ističe na golubje sivom podu.

Send this to a friend