Dom

Ispunite dom pozitivnom energijom pomoću plamena

Ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, jedan od elemenata feng šuija koji će vam momentalno pomoći su svijeće.

Zapalite svijeće i toplina i pozitivna energija će uslijediti sami od sebe.

Evo nekoliko savjeta o tome koje svijeće koristiti i najbitnije – gdje ih staviti.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvijek svijećnjake, vodite računa o plamenu, udaljite svijeće od zavjesa. Pokušajte da koristite što prirodnije svijeće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

Crvene svijeće – za jaču ljubav

Svijeće su vrlo korisne kada želite istaknuti nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vrijeme osjećate zanemareno, na primjer, od strane partnera, stavite devet crvenih svijeća u središnji dio najdaljeg dijela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove svijeće palite u kasnim popodnevnim satima.

Svijeća u kaminu – za više entuzijazma

Ako u stanu imate kamin koji vrlo rijetko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem svijeće u otvor kamina, (na mjesto ložišta) mogli bi otkriti novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mjestu svijeće palite barem jednom nedjeljno.

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru. Na primjer: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave svijeće. Kamin koji se nalazi u lijevom dijelu stana (prostorije) pogodan je za paljenje zelenih svijeća. Ukoliko je u desnom dijelu kuće ili stana, odaberite bijele svijeće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mjestu od ulaza u prostoriju, upotrijebite crvene svijeće.

Zelene svijeće – za buđenje energije

Ukoliko vam neka prostorija djeluje kao pomalo hladna i depresivna, ima previše jin energije. Potrebno je što prije pokrenuti jang energiju, a to ćete najprije postići grupisanjem tri zelene svijeće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne svijeće, izaberite miris lavande ili bergamota.

Devet crvenih svijeća – za dobar balans u domu

Ako imate običaj da preuzete na sebe više toga nego što možete, imate previše elementa drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između „misliti i moći” je sprovesti feng šui „lijek” svijećama. Postavite devet crvenih svijeća u središnjem dijelu lijeve strane doma, prostorije, kuće. Ove svijeće palite tokom prijepodneva ili svakog jutra.

Plave svijeće – za kreativnost i bolju inspiraciju

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene svijeće pružiće vam upravo to. Postavite osam plavih svijeća u lijevi ugao vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne svijeće odaberite ugodnu aromu limuna ili ruzmarina.

Žute svijeće – za bolje zdravlje

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suve kože, i ovdje svijeće po feng šui načelu mogu pomoći i „izliječiti”. Postavite pet žutih svijeća na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno. Najbolje za tu svrhu su svijeće kvadratnog oblika.

Send this to a friend