Dom Trikovi za održavanje čistoće u domu

Kako da se skuplja manje prašine u kući

Brisanje prašine rijetkima je zadovoljstvo, jer mi je brišemo, a ona ponovo pada – čini se kao da radimo uzaludan posao. Ali, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena prije nego što se ponovo nataloži po stvarima. Trikovi kako da se manje prašine skuplja u kući:

Očistite grijalice i klima uređaje
Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Zato je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

Ne brišite prašinu na suvo
Kao i kod peruške, i ovom slučaju prašina će se samo razletjeti i premjestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.

Sprej za poliranje ne nanosite direktno na namještaj
Ako to radite na taj način, tada samo rizikujete da se na namještaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umjesto direktnog nanošenja na namještaj, sprej za poliranje najpre pošpricajte po krpi pa ga njome nanosite.

Redovno mijenjajte filter na usisavaču
Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne mijenjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će letjeti prostorom i skupljati se na namještaju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Budimo realniSo & Tekila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Избаците електронске уређаје из куће.

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Oženiš normalnu đevojku.

Send this to a friend