Dom

Kreativne ideje kako da izložite crteže svoje djece kroz kuću

Evo kako vrlo efektno možete da izložite radove svoje djece u svom domu.

Napravite galeriju na zidu

Najjednostavniji način koji će privući pažnju svih posjetilaca vašeg doma je stavljanje crteža u okvire za fotografije, bilo u dječjoj sobi, hodniku ili dnevnom boravku. Možete odabrati šarene okvire u različitim bojama ili se pak odlučiti za monohromatske tonove poput crne i bijele.

Prije nego što ih sve stavite na zid, razmislite o tome kako ćete ih međusobno posložiti. Njihov raspored prvo isprobajte na podu, a takođe, prvobitno na zid možete zalijepiti i papire u veličini okvira kako biste bili sigurni u odabrani izgled vlastite galerije na zidu. Tek potom krenite na zabijanje eksera. Kako dijete bude odrastalo i donosilo nove crteže, vrlo ih lako možete zamijeniti u okvirima.

Samoljepljivi okviri

Ako ne želite da oštetite zidove ekserima, odličan izbor su naljepnice koje imitiraju okvire za fotografije. I one se mogu pronaći u svakoj većoj prodavnici namještaja, a povremeno i u knjižarama, ili gift šopovima. Ne ostavljaju tragove na zidu, a unutar njih običnom samoljepljivom trakom možete pričvrstiti radove. To je ujedno i dobar način za ukrašavanje zida dječje sobe, a kako tu nisu uključeni ekseri i staklo, dijete ih vrlo lako može i samo mijenjati prema želji.

https://www.instagram.com/p/Bpoz4iYHoum/?utm_source=ig_embed

Prislonite ih uz zid stola ili police

Ako ste ljubitelj minimalističkog stila i ne odgovara vam ukrašavanje zidova, crteže svoje djece stavite u okvire namijenjene fotografijama, pa ih prisloniti uz zid radnog stola djeteta ili uz zid na već postojećim policama.

To ujedno može biti zanimljiv ukras spomenutom radnom stolu, a ako je riječ o crtežu na koji je dijete posebno ponosno, daće mu motivaciju za dalji rad i kreativan izražaj.

https://www.instagram.com/p/Bqajxtxgujj/?utm_source=ig_embed

Prikačite ih na žicu

Još jedna minimalistička ideja koja će se odlično uklopiti u moderno uređene stanove je izlaganje crteža prikačenih na žici, koje se mogu kupiti u specijalizovanim radnjama i u gotovo svakom fotografskom studiju koji prodaje okvire za fotografije.

Istoj funkciji može služiti i metalna žica za zavjesu, koja takođe dolazi s kvačicama.

Na taj način djeca vrlo lako mogu i sama mijenjati redosljed svojih crteža, a žicu možete smestiti bilo gdje u stanu. Kako je relativno čvrsta i bez oštrih ivica, potpuno je sigurna za djecu.

Napravite poster od crteža 

Efektan način na koji ćete ujedno i zauvijek sačuvati više dječjih radova na jednom mjestu je izrada postera od nekoliko njih. Naprosto na veći bijeli hamer papir zalijepite odabrani broj crteža i složite ih onako kako vam najviše odgovara. Novonastali poster potom možete zalijepiti na vrata ili zid, a ukupni izgled biće mnogo uredniji nego kada se crteži lijepe direktno na površine u stanu.

Osim toga, izrada crteža može biti i zajednička aktivnost u kojoj ćete uživati i vi i vaše djete.

Send this to a friend