Dom

Magenta – boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže

Magenta boja je boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže, ali i nekonformista i slobodnih duhova. Ova boja je kombinacija crvene i ljubičaste boje i sadrži strast, snagu i energiju crvene ograničenu spokojnom i mirnom energijom ljubičaste boje, a često se smatra i za jarku nijansu ružičaste boje. Obično se koristi za uređenje dječjih soba, ali ova boja je iznenađujuće prilagodljiv izbor i za druge prostorije u enterijeru doma, piše Artnit.

Magenta boja može da bude dobar izbor za akcenat zid. Ovaj zid sa vazom punom cvijeća i tepihom u nijansi violet boje stvoriće sofisticiran prostor.
Rustična ili klasična trpezarija izgledaće elegantno sa trpezarijskim stolicama u magenta boji. Uz neki detalj u ovoj boji, kao što je na primjer salveta ili čak i kolači unose se mirisi domaće kuhinje.


Žarka, živa boja poput magente je savršen akcenat u enterijeru, posebno onom u kojem dominira siva boja. Fotelja, ukrasni jastuk ili vaza u ovoj boji unijeće živost.
Više sofisticirane vibracije u prostor u kome dominira magenta boja uneće ukrasi u zlatnoj boji, ogledalo ili umjetnička slika sa pozlaćenim ramom, art print u zlatnim tonovima.

Send this to a friend